«10 речей, які кожен має знати про Україну»: Проєкт Українського інституту в Лондоні

0

Проєкт «10 речей, які кожен має знати про Україну» Українського інституту в Лондоні популяризує яскраві факти про визначні постаті та події в нашій державі.

Детальніше ідею і значення цієї ініціативи в межах Програми підтримки українських студій імені І.Лисяка-Рудницького Українського інституту (УІ) розкрила директорка Українського інституту в Лондоні Олеся Хромейчук, повідомляється на сторінці УІ в Фейсбук.

«Україна та її спадщина дуже різноманітні. Серія відео «10 речей, які кожен має знати про Україну» представить частину цього різноманіття. Цим проєктом ми сподіваємося відкрити глядачам нові, менш відомі факти про визначних людей і події в Україні. Тож фільми будуть цікаві не лише людям за межами України, а й тим, хто живе в Україні», – зазначила пані Хромейчук.

Директорка Українському інституті в Лондоні пояснила: «В епоху соціальних мереж та нестачі уваги ми обрали формат коротких відео, аби вони поширювалися і їх подивилися якомога більше людей. Вони будуть корисними як вступні матеріали до освітніх курсів з історії України, так і як нагода для всіх нас продовжувати відкривати захоплюючу спадщину України».

У підготовленому в рамках проєкту циклі коротких відеороликів провідні вчені запрошують переосмислити відомі та звичні для України явища в локальному та світовому контекстах і зрозуміти їхній вплив на світову історію. Переглянути всі відео можна за посиланням.

Варто зазначити, Український інститут в Лондоні заснований у 1979 році кардиналом Йосифом Сліпим, Патріархом Української греко-католицької церкви. Метою інституту є поширення у Великій Британії інформації про Україну та українців у сферах мистецтва, мови, літератури, історії, релігії, культури та спадщини, традицій та поточних справ.

Як повідомлялося, цього року Український інститут в Лондоні планує реалізувати три нових проєкти, спрямованих на популяризацію української культури в королівстві, та просить їх підтримати.

Джерело: svitua.org.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я