135 сайтів про письменників створили учасники конкурсу «Літературна візитка краю»

0

Поки триває робота журі, організатори запрошують вас до ознайомлення з сайтами. Їх створено старшокласниками або учнями коледжів і технікумів.

Цілком імовірно, тут є роботи й про ваших земляків:
https://www.facebook.com/LiteraturnaVizytkaKraiu/

5 областей не виявили бажання похвалитися своїми письменниками, натомість деякі інші представлені дуже рясно.
Одні творили сайти про сучасників, інші — про класиків. У когось це повноформатний сайт, у когось — сторінка, блог. Одні налягли на пошукову роботу, інші — збирали, структурували та опоряджували матеріали з різних уже наявних джерел.

Деякі учасники конкурсу працювали з музеями та бібліотеками, хтось робив власні аудіо- та віеозаписи, хтось, долучав фільми, аудіофайли, збірки світлин та стежки на цікаві джерела тощо.
Хтось надав перевагу власне літературній складовій, а інші більше дбали про технічний бік сайту.

Створені роботи будуть цікаві як широкому загалу, так і вчителям літератури: на деяких сайтах є окремі матеріали саме для них. 

Сам вибір героя сайту свідчить про те, що поняття  «видатний письменник краю» кожен розуміє по-своєму. За умовами конкурсу, робота могла бути присвячена як класикові, так і знаковому в літературі сучаснику: кожна команда (а це 4-5 школярів та наставник-учитель) вибирала літературне ім’я на власний смак. І нам цікавий цей вибір.

Певна річ, в деяких роботах є огріхи: не будьте суворі — діти дбали про літературне, текстове наповнення сайту і, водночас, опановували технологію створення web-сторінки, ми щиро цінуємо їхні зусилля.  Вчительська відданість дітям та роботі заслуговує окремого слова поваги.

Нагадуємо, що конкурс «Літературна візитка краю» був започаткований НСПУ у партнерстві з МАНУ.

Отже, запрошуємо відвідати сайти конкурсантів, висловити їм підтримку. І звичайно ж, вподобати сторінку конкурсу та стежити за оновленнями.    


Оксана Кротюк, координатор літературно-мистецьких проєктів НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я