15 березня відкрилася виставка скульптури Богдана Білінчука

0

15 березня в Виставковому залі Центрального будинку художника НСХУ розпочала роботу виставка скульптури Богдана Білінчука.

Богдан Білінчук народився на Покутті, що на Івано-Франківщині, у с.Трійця, Снятинського району у 1948 році. Дитинсто провів у Карпатах, де побут і традиції гуцулів відобразилися у характері і творчості Богдана Білінчука.

Перші спроби скульптурної пластики Богдана Білінчука почалися на Уралі, де він працював хірургом у м. Челябинську. Зараз він хірург з 44-річним стажем, з вищою категорією. Регулярно займатись скульптурою у Богдана Білінчука не завжди була можливість, адже на першому місці у нього стояли здоров’я і життя пацієнтів.

Він – учасник 85-ти виставок, 15 з яких республіканські, 5 – міжнародні та 8 – персональних у Львові та Києві. Богдан Білінчук брав участь у двох Великих скульптурних Салонах у м. Києві в 2009-10 роках. Він демонстрував 11 персональних виставок у Львові і Києві. Митець – член Спілки художників України.

Богдан Білінчук працює у формі малої та станкової пластики. Улюблені матеріали – бронза, кераміка. У творчих роботах Б.Білінчука простежується декілька напрямків: фантазії, дружні шаржі, філософські роздуми, побутові епізоди в гротескових і примітивних формах.

Варто згадати, що з 2004 року Богдан Білінчук розпочав свою малярну творчість, яка і поклала початок його потягу до мистецтва і виразилась у вигляді пастелей та олійних робіт, котрі доповнюють пластичні роботи сюжетними задумами.

Крім того, Богдан Білінчук є автором 4 прозових книжок (казки, байки та оповідання,роман). Ним створено близько 100-а літературних творів, що характерно, також у малих формах. Це – «Ключі», видані у 1994 році, і «Черевички» (1996), роман ”Львівський кентавр”(2017р.) “Повернення кентавра “(2018р.) Член Національкої спілки письменників України.

Твори Богдана Білінчука мають у своїх колекціях В.Ющенко, Ю.Тимошенко, Хілларі Клінтон, колекціонери з Києва, Москви, Австралії. Він – автор скульптурної композиції «Український вулик», «Баден-Баден», композиції Евро-2012, котрі відомі, як в Україні, так і у інтернет-просторі.

Прес-центр НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я