80% авторів військової літератури – воїни-добровольці

0

Третій Всеукраїнський форум військових письменників стартував у Львові саме в День українського добровольця. Захід об’єднав три десятки учасників і значно більше поціновувачів сучасної української літератури, яка змальовує події різних етапів російсько-української війни. Про це пише armyinform.com.ua.

– Перший день форуму я можу назвати організаційним, – говорить його організаторка, директорка обласної бібліотеки для юнацтва імені Романа Іваничука Тетяна Пилипець. – Тішить, що на нашу пропозицію зібратися у Львові відгукнулося значно більше учасників із різних куточків України. Нині представлені Харківщина, Рівненщина, Прикарпаття, Волинь, Херсонщина, області Центральної і Західної України. Окрім авторів, які творчо працюють в царині патріотичної літератури, уперше на форум приїхали представники видавництв, які друкують військових авторів. А це означає, що наш захід у Львові здобув цікавість і дійсно став майданчиком для спілкування авторів, видавців та читацької авдиторії.

У стартовий день форуму його учасники отримали нагоду поспілкуватися з читачами під час низки офіційних зустрічей. Зокрема презентації творчості військових літераторів відбулися на базі військових частин Львівського гарнізону: у десантно-штурмовій бригаді, Національній академії сухопутних військ, бригаді Державної спеціальної служби транспорту тощо.

Крім того, військові письменники стали учасниками культурних і соціальних подій, які відбулися у День добровольця у Львові. Зокрема відвідали врочисту церемонію підняття Державного Прапора України на Меморіалі Героїв Небесної сотні, пройшлися історичними місцями міста. І, зрештою, відвідали установчі презентаційні збори форуму.

Також гостями цього заходу стали представники львівської громади, громадські діячі, журналісти і діячі культури. Зокрема перед присутніми виступили співаки квінтету виконавців етномузики «Миклухо Маклай», які знімались у військово-патріотичному фільмі «Наші Котики», та виконавиця авторських пісень, громадська активістка Оксана Чухліб.

– Зазначу, що переважна більшість учасників форуму військових письменників є воїнами-добровольцями, – каже Тетяна Пилипець. – Це люди, які свого часу продемонстрували не лише громадянську відповідальність, ставши на захист країни від ворога, а й відповідальність моральну, продовжуючи захищати моральні та інтелектуальні кордони нації у царині літератури.

На порядку денному третього всеукраїнського форуму військових письменників – проведення низки зустрічей із поціновувачами військового жанру сучасної української літератури не лише у Львові, а й у районах області. Упродовж найближчих двох діб творчі «десанти» військових письменників знайомитимуть галичан із новинками творчості. А АрміяInform сповіщатиме про ключові події цих заходів.

Фото автора

Володимир Скоростецький

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я