9 березня у книгарі «Сяйво книги» виступатимуть Юлія Бережко-Камінська та Валентина Захабура

0

9 березня о 18:00 у київській книгарні «Сяйво книги» з нагоди 207-ї річниці народження Тараса Шевченка відбудеться літературний вечір Юлії Бережко-Камінської та Валентини Захарченко-Бурцевої (Захабури).

Поетка, журналістка, редакторка, організаторка літературних подій, керівник Молодіжної літературної платформи НСПУ «Кабінет молодого автора» Юлія Бережко-Камінська родом із Херсонщини, проте з дитинства Моринці для неї – друга Батьківщина, де народилася і виросла її мама – Ніна Бойко. Микола Шудря, письменник та журналіст, який досліджував родовід Тараса Григоровича Шевченка, вийшов на нащадків, якими виявилася родина Юлії.
Гостя вечора є авторкою семи книжок поезії: «Є задля чого нам жити», «Контрасти», «Між видихом і вдихом», «Так хочеться жити», «Сад (зриме і незриме)», «Пошепки і вголос», «Невідворотне», співавторка понад 60 літературних збірок, редакторка й упорядниця низки книг поезій. Лауреатка всеукраїнських літературних премій ім. Г. Тютюнника, Олександра Олеся, В. Скуратівського, А. Криловця, І. Дробного.
Разом із поезією Юлії Бережко-Камінської звучатимуть авторські пісні та поезії у виконанні Валентини Захабури, київської письменниці, бібліотекарки, мрійниці і мандрівниці. Валентина пише вірші для всіх, оповідання та повісті для дітей різного віку, бо вірить, що в кожній дорослій людині також живе дитина. Як поет завдячує літстудії «Перехрестя», як прозаїк є «випускницею» книгарні першодруків ім. Ш. Фіоля. Має власну збірку поезій «Ятоморе» та книги повістей: «Ой, Лише, або З чим їдять вундеркіндів», «Ой, Лише, або Як потрапити в халепу», «Ой, Лише, або Як приборкати батьків», «Лепрекони». Окремі її твори перекладалися болгарською, російською, англійською та португальською мовами.
Вечір відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 6.

Вхід вільний.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я