Анонс програми «Леся Українка: розширення горизонтів»

0

25 лютого 2021 року минає 150 років із дня народження Лесі Українки. Ювілей письменниці відзначається на державному рівні. Про це повідомляє museumlit.org.ua.

Для Національного музею літератури України річниця стала підставою підготувати дворічний проєкт «Леся Українка: розширення горизонтів» як підсумок тривалої системної роботи.
Варто зауважити, що насамперед у музеї за 40 років зібрана досить вагома частина фонду Лесі Українки: прижиттєві видання творів, періодичні видання, рукописи, мистецькі портрети письменниці та ілюстрації до її творів. Це допомогло до ювілейної дати письменниці оновити, доповнити новими знахідками постійну експозицію.

Традиційно напередодні річниці письменниці організовуємо науково-практичну конференцію за участі провідних учених-лесезнавців, музейних працівників, педагогів, громадських діячів та студентів. Також у виставкових залах, присвячених Лесі Українці, пропонуємо для огляду художні роботи з колекції музею знаних українських художників та творчі роботи вихованців мистецьких шкіл міста Києва.

У день народження Лесі Українки запрошуємо долучитися до традиційних літературних читань «Діалог через століття» за участі письменників, художників, науковців, студентів, представників громадськості.
У рамках програми плануємо онлайн-зв’язок з українськими осередками та недільними школами з-понад 20 країн світу про відзначення ювілею Лесі Українки за кордоном.
Святкуймо Ювілей Лесі Українки разом!

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я