Арестович виступив із незвичайною ініціативою щодо статусу російської мови в Україні

0

Радник глави ОП пропонує розділити на законодавчому рівні поняття «російський» і «руський».

Позаштатний радник глави Офісу Президента й спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович пропонує розмежувати законодавчо поняття «російський» і «руський».

Про це він заявив в ефірі каналу «Україна 24».

«Я вважаю, що ми повинні розрізнити на законодавчому рівні поняття «російський» і «руський», сказати, що «руська культура», «руська мова» кодифікована в Україні. До речі, вона виникла в Україні, це наша історична мова — так само, як і українська», — заявив він.

Арестович назвав себе противником «мовного» закону в нинішній інтерпретації. Він також відреагував на нещодавню заяву мовного омбудсмена Тараса Кременя, який «вказав на двері» жителям України, незадоволеним законом про мову.

«Я думаю, що він це сказав в емоційному запалі. Все-таки не він вирішує, куди їдуть громадяни України, кому збирати речі. Це одна з наших найбільших помилок, що ми досі не припинили культурні війни в Україні. Моя політика проста: українській мові підтримку, решті — свободу вільного спілкування, вільного використання. До речі, це гарантовано Конституцією», — сказав Арестович.

Раніше Кремінь назвав показ російськомовних фільмів загрозою для нацбезпеки України, а також відповів доктору Комаровському на критику мовного закону.

Автор: Юрій Годован

Фото: facebook.com/alexey.arestovich

Джерело: unian.ua.


Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я