Безграмотність чи провокація? В Італії в підручнику з географії Україну “зарахували” до регіонів Росії

0

В італійському підручнику з географії Україну, Білорусь, Молдову та країни Прибалтики зарахували до “російських регіонів”. Дітям пропонується завдання, в якому потрібно заповнити прогалини в тексті про географічні межі “регіону” і країн, що до нього входять.

Про це повідомило у фейсбуці посольство України в Італії. Як повідомляє news.obozrevatel.com, ідеться про підручник Namaskar. Benvenuti nel mondo della geografia (“Ласкаво просимо в світ географії”) автора Альберто Фре.

“Уважними читачами було виявлено спотворену інформацію щодо України та замовчування фактів російської агресії проти нашої держави”, – ідеться в повідомленні.

Посольство звернулося до Міністерства освіти Італії, Асоціації італійських видавців та безпосередньо видавництва підручника та закликало виправити зазначену статтю, “пропонуючи, відкритість до співпраці у контексті надання авторам навчальних посібників правдивої інформації щодо подій в Україні”.

Також посольство просить повідомляти у разі виявлення інших фактів фальсифікації української історії та викривленої інформації щодо політичної ситуації в Україні.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі.

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я