Бібліотекарі шахтарського краю спілкувалися з письменниками

0

Серпневого трішки спекотного суботнього дня в ошатно вбраному приміщенні бібліотеки Богданівської сільської ради Павлоградського району зібралися бібліотекарі сільських закладів культури та навчальних закладів села.

Так збіглося, що в цей день було свято Маковія. Шанувальники творчості  літераторів Січеславщини з цікавістю слухали розповіді про творчі пошуки й досягнення письменника Володимира Кільченського – автора історичної трилогії «Присмак волі» та роману «За Київським часом», лауреата літературних премій ім. М. Чабанівського та ім. О. Кравченко і Євгена Безуса – автора восьми книг прози, поезій і казочок для дітей.

А ще автори декламували свої твори. До них долучилася Бузова Наталка Миколаївна, бібліотекарка місцевої бібліотеки. Проникливо й щемко звучав її голос, відтворюючи опис української природи  в трилогії  «Присмак волі».

У дружній, невимушеній атмосфері, із жартами і всерйоз, непомітно сплинув час.

На завершення зустрічі Володимир Кільченський і Євген Безус подарували свої книжки Богданівській сільській бібліотеці, Богданівському ліцею і Богданівській гімназії. Поповнилися подарованими книгами й особисті бібліотеки присутніх на заході. Адже гості привезли півсотні книг зі своїми творами. І кожна книжка знайшла свого читача.

У подяку за гарні виступи гостей та за подаровані книжки завідувачка Богданівської бібліотеки Наталія Палафірова і бібліотекарка цієї ж бібліотеки Яна Шумська подарували письменникам букети квітів і запрошували приїжджати ще.

Гості й господарі сфотографувалися на пам’ять.

Федір Кісточка

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я