Близько 500 писанок представили на виставці в ужгородському скансені

0

Близько 500 писанок представили на виставці в ужгородському скансені. За словами директора Василя Коцана, роботи представили майстрині із Закарпаття та інших областей України. На виставці є мальованки, дряпанки, крапанки, мотанки. Про це повідомляє zakarpattya.net.ua.

9 робіт на виставці представила майстриня з Ужгорода Олеся Рибалко. Жінка вже 7-й рік презентує свої роботи у скансені. Цьогоріч зробила мотанки з 2 страусових та 7 гусячих яєць. Розповіла: щороку вдосконалює та змінює свої роботи.

«Далі у мене більш складні, де хочеться з ниток зробити якийсь сюжет. Тобто яйце вже повністю майже заповнено нитками. Там поєднання з вирізьбленням і з ниточками. Червона ружа – символ кохання, дубові листочки – символ сили, рибка – символ здоров’я і символ Ісуса Христа», — розповіла майстриня.

На виставці представлені роботи близько 50 майстринь, — розповів директор музею Василь Коцан.

«Представляється близько півтисячі писанок, виконаних у різних техніках. Це і традиційні техніки воскового розпису, дряпанки, мальованки, крапанки. Є такі сучасні види писанок – це писанки на дереві, насамперед випалювання і комбінування, випалювання і малювання», — розповів Василь Коцан.

З його слів, на цьогорічній виставці беруть участь майстри не лише із Закарпаття, а і з Київщини, Львівщини, Тернопільщини та Херсонщини.

Виставка у скансені триватиме місяць. Якщо Закарпаття й далі перебуватиме в «жовтій» зоні, то за словами Василя Коцана, усі охочі зможуть прийти й побачити представлені в музеї писанки.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я