Богдан Токарський: «Не біймося бути собою»

0

Презентація книги під такою назвою відомого львівського журналіста та управлінця Богдана Йосиповича Токарського відбулася днями в офісі Львівської обласної організації Національної спілки журналістів України. Послухати неординарну поезію неординарної особистості зібралися його друзі, колеги, колишні співробітники та знайомі.

За більш ніж 40 років трудового стажу носив Богдан Йосипович на своїх плечах погони чотирьох відомств правоохоронних і фіскальних органів, причому рівня не нижче полковничого. Посади, які він обіймав, вимагали неабияких організаторських здібностей, уміння згуртовувати і мобілізовувати підлеглих йому працівників  на досягнення успішних результатів службової діяльності. І якими б складними не були політичні реалії всіх цих непростих часів пізнього СРСР та становлення незалежної України, Богдан Токарський завжди пам’ятав, що він Українець, Людина та Християнин. І за цю його твердість духу та відданість ідеалам правди, принциповість та шляхетність Токарського поважають та шанують у Львові та Україні.

Як зазначив голова ЛОО НСЖУ Ярослав Климович, оскільки першою вищою освітою Богдана Токарського була журналістика, то він ніколи не поривав своїх стосунків зі своїм творчим даруванням, знаходив час і можливості для його втілення у прозі, поезії та байках. У різні періоди життя Богдана Йосиповича побачили світ три його книги. Збірка поезій «Не біймося бути собою» написана у складний карантинний період, що охопив увесь світ. У кожному вірші і байці цієї книги відчутна особлива відповідальність автора до своїх думок і роздумів, тут кожне слово в рядку стоїть на своєму місці, вивірене, вистраждане, зважене, сповнене неймовірно яскравих емоційних художніх засобів.

«Москалі і росіяни», «Одвічна ворожнеча», «Метастази дружби», «Бацили брехні», «Маріонеткам», «Невдячні пришельці», «Зрада», «Хруні», «Невже ми досі не прозріли?» – це лише кілька назв із близько 150 неймовірних поезій нової книги Богдана Токарського. Вони, мов постріл, мов вирок, мов атентат для ворогів і недругів України, для зрадників і перекінчиків, для аферистів і політиканів. У героях багатьох віршів можна пізнати сьогоднішніх депутатів, політиків, чиновників, для яких Україна це лише територія бізнесу, а не батьківщина. 

Присутні на презентації книги подякували Богдану Токарському за громадянську позицію та побажали не зупинятися на досягнутому й писати свою ювілейну, п’яту книгу. Голова обласної організації Національної спілки журналістів України Ярослав Климович побажав Богдану Йосиповичу творчої наснаги на нові успіхи та вручив від імені НСЖУ Подяку за багаторічну журналістську та творчу діяльність.

Закінчити розповідь про презентацію книги Богдана Токарського хотілося б його віршем «Чого маємо боятися»:

Біймось раю в царстві холуїв,

Біймося масних хвалебних слів…

Біймося удава обіймань,

Біймося невігласа повчань…

Біймося згубити честь свою,

Біймося попасти в кабалу…

Біймося привласнити чуже, 

Біймось мати слово не тверде…

Біймося образити батьків,

Біймося тримати в собі гнів…

Біймось ворога боятися, 

Біймось над гріхом сміятися…

Біймось рідну мову зневажати,

Біймося свій рід не знати…

Біймося чужинцеві служити,

Біймося Вкраїну не любити!!!

Книга Богдана Токарського «Не біймося бути собою» побачила світ завдяки допомозі львівського бізнесмена та мецената, давнього друга Богдана Йосиповича Мирослава Табачина.

Андрій БОЛКУН, Leopolis.news

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я