Булгаков любив Київ, як його «любить» Маргарита Симоньян

0

Любити Київ і Україну не означає любити їх вільними і незалежними.

Про це в ефірі Громадського радіо сказала артоглядачка Лєна Чиченіна, говорячи про Михайла Булгакова.

«Булгаков любив Київ, можливо, так, як Київ любить Маргарита Симоньян, для прикладу. Чи от Захар Прілєпін. Любити Київ, любити Україну не означає любити незалежну Україну, любити українську мову і хотіти, щоб Україна була самосійною країною», — сказала Чиченіна.


На думку Лєни Чиченіної, Булгаков є тією «зброєю», яка влучала в українців роками:

«Саме завдяки Булгакову, його поглядам і його текстам сформувався образ «російського Києва». Тому що серед українських поціновувачів Булгакова Київ асоціюється саме з тим, що описував він. А Булгаков, наприклад, описував киян у період національно-визвольної війни як людей, які дуже чекали, коли з міста нарешті підуть «петлюрівці» — бо вони влаштовують погроми, погано себе поводять, інтелектуально недорозвинуті — і прийдуть «білогвардійці», щоб Київ нарешті став «нормальным русским городом». Так киян Булгаков описував у багатьох своїх текстах, не лише в українофобській «Білій гвардії».  


Нагадаємо, Мінкульт виступає проти закриття музею Булгакова у Києві.

«Ні музей, ні пам’ятник не несуть відповідальності перед суспільством за письменника, який допускав негативні репліки щодо визвольної боротьби України у ХХ ст», — вважає міністр культури Олександр Ткаченко.

30 серпня Секретаріат Національної спілки письменників України опублікував заяву, у якій зазначена вимога закрити музей Михайла Булгакова у Києві. У тексті зазначено, що автор ненавидів Україну, паплюжив її у своїх творах і є «одним із найпідступніших ворогів країни» та предтечею «російського світу».

hromadske.radio

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я