Чернівці: добігає завершення воєнний Meridian Czernowitz

0

Фестиваль митців, письменників та поетів щороку збирає у Чернівцях авторів та їхніх шанувальників вз різних куточків світу.

Література здатна зцілювати і підтримувати зранені душі, вважають засновники та організатори фестивалю, а тому навіть під час війни не відмовилися зібратися у Чернівцях.

«Поезія є ресурсом життєвої стійкості та невичерпної надії», — сказав під час відкриття президент Міжнародної літературної корпорації Meridian Czernowitz Святослав Померанцев.

Однією із багатолюдних панелей заходу стала виставка живопису від Meridian Czernowitz у галереї «Вернісаж».

«Кожна з картин стала свого часу обличчям для книжки. І будь-яка картина, яка має історію, стає цікавішою», — сказав із цього приводу Святослав Померанцев.
Тут представили роботи Олександра Ройтбурда, Катерини Косьяненко, Матвія Вайсберга, Ілони Сільваші та Олени Придувалової. Також у галереї можна оглянути графіку Сергія Жадана та Юрія Іздрика.

«Картини, що стали книжками» — це живопис, який став ілюстраціями до книг видавництва «Meridian Czernowitz». 

В останній день відбудеться презентація нової книжки Ірени Карпи.

Фестиваль пройшов у цікавих спілкуваннях, презентаціях, обговореннях, виступах гостей та місцевих письменників і поетів. Як завжди було людно. Але тема війни, яка, очевидно, дасть новий поштовх для творчості представників укрсучліту, була рефренною. 

Сергій СУЛИМА

На фото: учасники дійства біля будинку Пауля Целана на вулиці Ольги Кобилянської

golos.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я