Чотири українські письменники презентували власні новинки у Дніпропетровській ОДА

0
706

У Дніпропетровській ОДА відбулася творча зустріч. Новинки презентували чотири українські письменники. На вечір завітали шанувальники сучасної військової прози та дитячої літератури. Про це повідомила заступниця голови облдержадміністрації Ольга Горб.

«Творчі вечори у «відкритій ОДА» давно стали традицією. На таких зустрічах мешканці області можуть поспілкуватися з цікавими авторами. Цього разу до нас завітали відразу 4 письменники. Вони поділилися із шанувальниками власними історіями. Про те, як писати книги і як їх можна видати друком», – розповіла Ольга Горб.

Мартін Брест та Юрій Руденко не вперше презентують книги у Дніпропетровській ОДА.

«Сьогодні привіз український варіант повісті, що увійшла до моїх перших двох книг. «Піхота. Наша земля» – мемуари. Це моя правда про війну. Намагаюся занурити читача в іншу реальність, у світ війни. Аби він відчув справжні переживання бійців», – сказав письменник Мартін Брест.

Інший військовий прозаїк Юрій Руденко представив книгу «WAR.ru». Це документальне дослідження 1-го року російсько-української війни. Всередині – майже 300 посилань на реальні відео.

«Книга написана у простій, доступній для читача формі, – розповів Юрій Руденко. – Посилання на відео – у вигляді QR-кодів. Можна відсканувати і подивитися зі смартфону на війну очима очевидців». 

Власними переживаннями під час перебування в полоні поділився з читачами Ігор Михайлишин – ексбоєць батальйону «Донбас».

«Хотів передати правду. Донести до читача, що відчуває людина під час полону. Головне – вона втрачає надію. Цю основну ідею передає зображена на обкладинці петля. Вона символізує атрофію саме цього почуття», – поділився Ігор Михайлишин.

Новинки дитячої літератури презентував Володимир Нікітенко. Він привіз продовження історії про Машину Часу – «210 добрих справ. Темні часи». Книги для дітей пише з 2013 року.

«Дорослих уже не виправити. А ось малечі поволі, у легкій формі, можна і слід доносити важливі речі, – сказав письменник Володимир Нікітенко. – Друга книга набагато динамічніша та цікавіша за першу. Розрахована на дітей 10-14 років».

На презентації можна було придбати книжкові новинки, взяти автографи в авторів, сфотографуватися на пам’ять.

«Давно хотіла познайомитись із сучасними українськими авторами, – розповіла завідувачка Обухівської бібліотеки Вікторія Юдіна. – Колись отримали у подарунок від Музею АТО книгу Мартіна Бреста. Вона дуже популярна серед наших читачів. Я досі в черзі, аби почитати її».

Автор: Іван МУРАХА

Джерело: dniprograd.org.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я