Депутат презентував книгу «Леся Українка дітям»

0

24 липня на території літературно-меморіального музею Лесі Українки під час Дня поезії «Слово Лесі Українки оживає і сміється знову» вірші читали представники творчої інтелігенції Новограда-Волинського, а також народний депутат України Дмитро Костюк і голова Житомирської обласної ради Володимир Федоренко.

Про це повідомляє novograd.city.

Відомі політики, зізналися, що далекі від декламації віршів, тому підглядали у книжечку «Леся Українка дітям», упорядником якої стала завідувачка літературно-меморіального музею Лесі Українки Віра Римська.

Книгу, щойно привезену Дмитром Костюком із друкарні, видали накладом п’ять тисяч примірників. Депутат долучився до благородної справи і разом із меценатом Юрієм Бірюченком підтримав місцевий музей. Він повідомив, що цьогорічне видання потрапить у школи та бібліотеки.

Книга знайомить читача зі звягельським періодом життя Драгоманових-Косачів, вона адресована дітям, батькам, учителям. Друге видання містить вірші та оповідання, які Леся Українка створила для дітей, а також наукову статтю, написану відомим лесезнавцем Вірою Римською.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я