Дніпропетровська обласна організація НСПУ провела літературні зустрічі, приурочені до Всесвітнього дня письменника

0

До Всесвітнього дня письменника члени Дніпропетровської обласної організації НСПУ оголосили проведення тижня читання та спілкування з любителями та прихильниками книжок і провели низку зустрічей із читачами – маленькими, юними, дорослими.

Відбулися читання книги «Діткам на дрімки» Ольги Рєпіної. Авторка завітала до 4-го класу навчально-реабілітаційного центру «Горлиця» (м. Дніпро). У школі навчаються діти з особливими потребами, а казки написані саме для таких дітей.

Учні 4 класу навчально-реабілітаційного центру «Горлиця» з книгою О. Рєпіної

Особливо сподобались казки Тимуру Манойло. Авторка подарувала свої книжки школі та особисто Тимурчикові.

Зустріч із справжнім письменником – це надзвичайна подія! Члени ДОО НСПУ та учасники мистецького проєкту «VivArt» із м. Камʼянське – Марія Дружко, Олена Ляшенко  зустрічалися з учнями Дніпропетровського ліцею інформаційних технологій. Зустріч відбулася у стінах Дніпропетровської обласної бібліотеки для дітей. У затишній та дружній атмосфері звучали вірші та проза сучасних молодих авторів.

Письменниця Марія Дружко з ліцеїстами

Байкарка Олена Ляшенко потішила своїх маленьких читачів новими історіями про незвичайних героїв – тваринок, комашок і риб. Ці герої живуть у лісі та річці. Вони так само, як і люди, мають мрії, стремління і бажання, так само помиляються і розчаровуються, але завжди це відбувається цікаво та поетично. Тим-то маленьким читачам до душі байки Олени Ляшенко. Молода письменниця відвідала Ліцей № 13 та фізкультурний коледж (м. Кам’янське) і Розвиваючий центр «Ельфик» (м. Дніпро).

Письменники з Кам янського — Марія Дружко, Олена Ляшенко, Євгенія Яворська, Катерина Кравченко та заступник директора Тетяна Дороніна

Напередодні Всесвітнього дня письменника бібліотекарі Верхньодніпровської міської дитячої бібліотеки та учні  Верхньодніпровської спеціалізованої школи № 1 І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням іноземних мов радо зустрічали в бібліотеці письменників Євгена Безуса, Івана Демченка і Миколу Пшенишняка.

Письменник Євген Безус читає свої твори
Загальна світлина учасників зустрічі

Команда письменників Верхньодніпров’я презентувала антологію «Літературне Верхньодніпров’я» (XX-XXІ ст.). Упорядником книги є Євген Безус (2021 р.). До антології ввійшли біографії та твори 50 авторів, що народилися або навчалися (мешкали) у районі. Видання було здійснено за фінансової підтримки Верхньодніпровської районної ради і районної державної адміністрації.

За сприяння фахівців Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова дитяча письменниця Еліна Заржицька запросила до бібліотеки на мистецьку зустріч студентів вишів Дніпра. Говорили про книжки письменниці,  зв’язок її творів із рідним краєм. Присутні обрали для читання вдома найбільш відомі книги авторки – «Великий Луг над Дніпром» та роман, написаний у співавторстві з О. Рєпіною «Убити Антиципатора».

Наступного дня письменниця зустрілась із учнями ЗНЗ № 2, 82 та Вольфдорської школи (м. Дніпро).

Еліна Заржицька. Зустріч з учнями ЗНЗ № 2, 82

А в бібліотеці КЗВО «Дніпровська академія неперервної освіти» ДОР» письменниця зустрілась із двома дошкільнятами – Веронікою та Олексієм.

Діти слухали казки про динозаврів, китів та представників фауни Придніпровʼя, а також дивились мультфільми, створені за казками Е. Заржицької.

Письменник Анатолій Шкляр, м. Дніпро

3 березня 2021 року у Центральній бібліотеці Чечелівського району у ЦБС міста Дніпро відбулась зустріч-спілкування юних читачів зі «Школи кадрового резерву» при Дніпропетровській обласній раді з членом НСПУ, журналістом Анатолієм Шклярем. Молодь цікавилась, коли до поета приходить натхнення, із якого віку він почав писати, хто може вступити до лав НСПУ та ділилась власними доробками.

Чільна світлина — Еліна Заржицька. Зустріч зі студентами

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я