До 30-річчя НСПУ. Поетичні «квартирники»

0

…Прийшла пора літа, розкошування зела й квіту. Звісно, такий час налаштовує на лірику, душа прагне гармонії. Тут найвірнішим  «поводирем»  може бути поезія.
   
Саме через те однією з мистецьких акцій, які Національні спілка письменників України реалізовує в рік свого ювілею, – поетичні «квартирники».  Ми ініціюємо повернення до традицій камерних літературних читань в аурі місць, пронизаних невмирущою енергією наших класиків, а саме – в музеях-садибах українських письменників.
   
Охоче відгукнулися на проведення таких затишних, камерних заходів  відомі українські музеї-садиби: Тараса Шевченка, Лесі Українки, Павла Тичини, Максима Рильського в Києві, Андрія Малишка в Обухові, Григорія Кочура в Ірпені… З огляду на обмежені можливості меморіальних кімнат (10-15 осіб),  музейні співробітники готові  запропонувати  онлайн-трансляції, інші формати популяризації та поширення поетичних читань у  соціальних мережах.
 
Поети-секретарі  НСПУ будуть співорганізаторами й ведучими в названих  музейних закладах, визначивши з музейниками  формат, кількість учасників, дати й час проведення. Планувати заходи логічно впродовж усього ювілейного року. У когось подібна традиція вже існує, хтось її поновить, а хтось зробить поетичні «квартирники» постійними. Все залежить від нас.

Охочі взяти участь у поетичних «квартирниках» (Київ, Обухів, Ірпінь) можуть  записатися за телефоном 067-440-79-68.   
  
Сподіваюся, що ініціативу Секретаріату НСПУ підтримають наші колеги-письменники в областях і також зорганізують поетичні «квартирники» в меморіальних місцях, квартира-музеях наших класиків, які є в більшості регіонів.  
  
Поєднаймося ж  творчими енергіями, дорогі друзі!  Через роки відчуймо подих наших попередників, долучімося власним словом. Багато що в цьому світі – проминуще, а поезія – вічна! 

Микола ГРИЦЕНКО, відповідальний секретар НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я