До 90-річчя українського поета Володимира Сіренка

0

Днями у Дніпровській «Просвіті» відбувся вечір пам’яті Володимира Івановича Сіренка – відомого дисидента, культурного діяча і поета. Захід був приурочений до його дня народження – 7 грудня 1931 року.

До події долучилися просвітяни та члени ДОО НСПУ. Зустріч проходила у теплій, невимушеній атмосфері, лунали поезії митця, пісні на його вірші, учасники згадували цікаві факти із життя борця за мову та за свободу.

Колеги-журналісти й насамперед голова Дніпропетровської обласної організації НСПУ Фідель Сухоніс, який тривалий час товаришував із Володимиром Івановичем та допоміг із виданням однієї з найбільш значущих його робіт, книги «Велика зона злочинного режиму», із теплом розповідав про роки співпраці.

Пані Світлана Мартинова, представниця музею «Літературне Придніпров’я»,  навела низку надзвичайно цікавих історичних фактів із біографії політв’язня, представила архівні документи, оприлюднила фрагменти листувань із найкращим побратимом Володимира Івановича, поетом Олесем Завгороднім.

Член літературного Клубу «СвітоГЛЯД» Максим Дорофєєв повідомив, що вже сформована ініціативна група, яка має на меті збір коштів та встановлення пам’ятного монумента патріота Володимира Івановича Сіренка на його малій Батьківщині – у Кам’янському.

Юлія Купіч

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я