Документальний фільм «Україна за кадром» відібрали до участі на кіноринку Agora Docs

0

«Україна за кадром» режисера Владислава Васильченка відібрано до участі в кіноринку Agora Docs 23-го Фестивалю документального кіно в Салоніках. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

З 25 червня по 4 липня в місті Салоніки (Греція) відбудеться Agora Docs – один із найважливіших кіноринків країн Південно-Східної Європи, Середземномор’я та Близького Сходу.

«Для мене участь проєкту в Agora Docs In Progress — це можливість прокомунікувати історію про найдивніші міста України в професійну площину східноєвропейської документалістики. Робота з проблематикою доль героїв та їхніх міст як з темою, що винесена за рамки середовища, є вкрай важливою для роботи над фільмом на даному етапі», – розповідає режисер стрічки Владислав Васильченко, також відомий за документальним фільмом «Висота 307.5» про бої у Дебальцевому.

«Україна за кадром» стала одним із 10 кінопроєктів на стадії завершення виробництва, які було відібрано до участі в секції Agora Docs In Progress. Фільм складається з новел, що об’єднані темою так званих міст-привидів та їхніх мешканців, які не полишають мрії про краще майбутнє навіть серед цілковитої руїни та готові їх втілювати своїми руками.

Продюсери картини – Олександра Костіна і Лук’ян Галкін, який виступив також автором сценарію картини, виробництво – компанія «Bosonfilm» за підтримки Держкіно.

«Участь в Agora Docs In Progress для мене вкрай важлива, оскільки це маркер того, що історія, яку розповідаємо в «Україна за кадром», є універсальною для Східної Європи, хоча й побудована на суто локальному матеріалі», – розповів креативний продюсер і автор сценарію фільму Лук’ян Галкін.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я