Донеччина-Луганщина: триває літературно-мистецький фестиваль «Кальміюс»

0
697

За попередні роки «Кальміюс» зібрав найширше представництво митців та літераторів з усієї України та став упізнаваним регіональним мистецьким брендом сходу країни. Про це повідомляє golos.com.ua.

Заходи фестивалю відвідали майже 20 тисяч жителів регіону, у Донецькій області побували понад 200 митців з усієї України та Європи.

Упродовж квітня цього року в рамках фестивалю «Кальміюс» на Донеччину завітали дитячі українські письменники Сашко Дерманський, Катерина Кулик, Євгенія Пірог. Також відбулась літературна зустріч із Василем Піддубним та Віталієм Запекою. Для жителів сходу наживо співали музиканти гурту «Очеретяний кіт».

Цими днями у Краматорську на площі Миру відбулася низка нових яскравих заходів у рамках фестивалю. У зустрічах та презентаціях узяли участь Сергій Жадан, який познайомив зі своєю новою книжкою «Псалом авіації», Сергій Пантюк із тематичною бесідою «Несерйозно про серйозне». Літературні читання й майстер-класи «Створи власну казку», «Поезія — сіль душі людської», «Поговоримо про заборонене?» та інші події стали майданчиками для цікавого спілкування відомих діячів культури та їхньої аудиторії. Вікторія Амеліна, Олександр Михед, Петро Яценко та Галина Вдовиченко провели дискусію від ПЕН-клубу «Україна в книжках наших авторів», присвячену 30-річчю Незалежності України. Завершилася програма на площі Миру концертом гурту «Лінія Маннергейма».

Наступні творчі зустрічі у рамках фестивалю «Кальміюс» проходитимуть у Краматорську та Сєвєродонецьку 22 та 23 травня.

Владислав ЛЕОШКО

На знімках: Під час проведення творчих заходів у рамках фестивалю «Кальміюс».

Фото зі сторінки Фестиваль «Кальміюс» у фейсбуці.

Проведення фестивалю «Кальміюс» стало можливим завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID). Партнери фестивалю — Управління культури і туризму ДонОДА, PEN Ukraine, Isar Ednannia.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я