Двоє письменників стали лауреатами премії «Дебют Закарпаття»

0

Лауреатів премії «Дебют Закарпаття» нагородили в середу у Закарпатській обласній бібліотеці. Отримали її двоє письменників за свої перші видані книжки, розповів організатор Олександр Гаврош. За його словами, присвятили захід до Всесвітнього дня письменника, який відзначають сьогодні. Про це повідомляє zakarpattya.net.ua.

За першу дитячу книгу «Збірка казок Дарчика та Міккі» отримала премію письменниця Жанна Хома. «Це збірка казок, яку я написала, для свого синочка Дарусика, — розповіла вона. — Саме він і наш песик Міккі стали прототипами цих історій. Родзинкою цього є те, що тут немає поділу на добро і зло. Тут є лише позитивні історії, які вчать знаходити вихід зі складних життєвих ситуацій із гумором».

Жанна Хома

Василь Лавер отримав премію за свою першу збірку «Тіні Ердега», де 17 оповідань. За словами письменника, у книзі є різні історії, які знайдуть свого читача.

«Тут не всі історії трагічні. Тому я думаю, що це для широкого кола читачів», — сказав Василь Лавер.

Василь Лавер

Премію «Дебют Закарпаття» вручають із 2007 року, каже організатор Олександр Гаврош.

«Премія для молодих авторів, які вперше дебютують у літературі. Премія громадська, вона від письменників, тобто вона не державна. Старше покоління письменників відзначає дебютантів», — сказав письменник.

За словами Олександра Гавроша, упродовж 13 років премією відзначили двадцять двох авторів.


Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я