Емма Томпсон на демонстрації на підтримку України прочитала поезію Шевченка

0

У столиці Великої Британії Лондоні вдень 26 березня відбулась багатотисячна демонстрація на підтримку України на тлі вторгнення російських військ. Участь в акції взяла акторка, володарка двох премій «Оскар» Емма Томпсон.

Томпсон із прапором України на плечах зачитала англійською вірш Шевченка «Сонце заходить, гори чорніють…» – на екрані позаду неї текст переклали мовою жестів.

«Мені хотілося б, щоб уряд зробив більше для біженців. Це не так складно. А от візовий процес для українських біженців складний та повільний. А ці люди у критичній ситуації», —  розповіла акторка.

Емма Томпсон наразі очолює Комітет, що опікується біженцями та активно виступає за спрощення оформлення візи для українців. За її словами, наразі британська влада отримала близько 25 тисяч заявок від українців, із яких задовольнила тільки тисячу.

Під час демонстрації також виступив мер Лондона Садік Хан. Він заявив, що Лондон стоїть пліч-о-пліч з Україною у цей темний час і пообіцяв виділити один мільйон фунтів для підтримки українських біженців, що прибувають до столиці Великобританії.

Євгеній Морі

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я