Фінансування Довженко-центру досі не поновлено

0

Через рішення Кабміну припинити проведення платежів і реєстрацію бюджетних зобов’язань за видатками загального фонду бюджету “Довженко-центр” вже півроку існує без фінансування.

Як повідомляє prm.ua, про це йдеться на Facebook-сторінці центру.

Внаслідок такого рішення Кабміну, Український культурний фонд не виплатить кошти за третім траншем грантів на суму близько 120 млн. грн. “Це суми вже використані грантоотримувачами й покриті з власних джерел. Невиплата коштів державою не звільняє грантоотримувачів від зобов’язань перед підрядниками за власними договорами.

Сам центр не зможе сплатити винагороду експертам за 11 та 12 конкурсами кінопроектів (пітчингів). “…ми також не зможемо розплатитись з підрядниками за грантом УКФ на суму понад 600 тис. і закупити уже поставлене обладнання на суму 2,3 млн.

П’ятий президент України Петро Порошенко заявив, що обшуки Служби безпеки України в Довженко-Центрі – спроба його пограбувати або захопити.

Раніше голова Держкіно України Пилип Іллєнко заявив, що увага силовиків до Національного центру Олександра Довженка є невипадковою й може бути пов’язана з позицією генерального директора центру Івана Козленка, який не публічно не погоджувався з культурною політикою чинної влади.

Нагадаємо, у Національному центрі Олександра Довженка співробітники Нацполіції та СБУ проводять обшук.

Раніше, “Довженко-Центр” повідомив про настання стану неплатоспроможності, що загрожує цілісності унікального фільмофонду.

До того стало відомо, що через рішення уряду Держкіно, Центр Довженка та Український культурний фонд залишились без фінансування.

УЛГ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я