«Гей, заряджайте впевнено зброю!»: Український письменник переписав відому пісню, щоб підняти настрій і дух співвітчизників

0

Відомий український письменник і журналіст Павло Кущ переписав пісню «Гей, наливайте повнії чари!», щоб підняти настрій і дух українців, передає Depo.Вінниця. 

Пісню на нові слова ще ніхто не виконував, бо текст щойно з’явився, але мелодія відома всім, тож співати може кожен, як і жартувати. 

«Оптимістичну, патріотичну і дуже життєствердну пісню «Гей, наливайте повнії чари!» знають і люблять мільйони українців. І, певен, співають її не тільки у радісні хвилини буття, а й коли треба підняти настрій і дух. Дуже актуальною вона залишається і зараз, коли після нападу РФ Україна піднялася на Народну війну. Але… Від «повних чар» чи «наливайте» в умовах війни, самі знаєте, поки що краще утриматися. А класична пісня нехай і далі гримить. Утім, про всяк випадок ризикнув підготувати ще й сучасний варіант цього безсмертного твору. Нехай журяться наші вороги!» – пише Павло Кущ. 

Варіант пісні такий: 
Гей, заряджайте впевнено зброю!
Гей, заряджайте впевнено зброю,
Щоб ворогів взяла трясця!
Щоб від пуйлиська ми відцурались,
Щоб знову мир був і щастя!
 
Вдармо ж об землю лихом-москвою,
Щоб світ зітхнув спокійніше.
Вдармо за Київ, вдармо за Суми,
Вдармо за Харків дружніше!
 
Гей, нумо, хлопці славні молодці,
Чом ви сумні, невеселі?
Хіба Байрактарів вже в нас забракло?
Чи Джавелінів не стало?
 
Биймо, панове, биймо братове!
Биймо, поки іще б’ється!
Поки рашистів ми не здолали,
Поки Вкраїна сміється!
 
Гей, заряджаймо знову і знову!
Щоб раша-танки горіли!
Щоб їхні «сушки» в небі диміли!
І щоб штани в них мокріли!

***
Додамо, що Павло Кущ – уродженець Бердянського району Запорізької області. Тривалий час жив і працював у Донецьку, звідки разом із родиною виїхав у 2014 році у Київ. Видав кілька збірок сатири і гумору й кілька дитячих книжок. 

Валентина Пустіва
Фото: Верховна Рада України

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я