Міжнародний Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури

0

Корнійчуковський фестиваль проходить щорічно в Одесі у перший тиждень серпня з 2013 року. Це єдиний в Україні фестиваль, присвячений дитячій літературі та творчості.

         Головні цілі та завдання фестивалю розвиток дитячої літератури; розвиток дитячої літературної та художньої творчості;  виявлення талановитих авторів та допомога в їхньому просуванні;  популяризація літератури та дитячого читання;  виховання художнього та естетичного смаку.

         До фестивалю залучаються читачі — діти і дорослі, письменники, видавці, художники, редактори, бібліотекарі, педагоги, книжкові блогери, критики і журналісти, освітні та культурні інституції.

         До програми фестивалю входять такі конкурси:

         1. Корнійчуковська премія — міжнародний літературний конкурс творів для дітей та юнацтва, які раніше не публікувалися. Конкурс проводиться  серед українських та закордонних авторів, які пишуть українською і російською мовами (від 18 років).

         Номінації конкурсних робіт:

  • Поезія для дітей (не менше 150 рядків і не більше 300 рядків)
  • Проза для дітей молодшого віку (не більше 30 000 знаків, без врахування пробілів)
  • Проза для дітей старшого віку та юнацтва (не більше 90 000 знаків, без врахування пробілів)
  • Сценарій дитячого фільму / Драматургія для дітей та юнацтва (не більше 750 рядків дотримуючись прийнятого для сценарію формату).

         Для участі у конкурсі необхідно заповнити заявку на офіційному сайті фестивалю. Для участі у конкурсі учасники мають сплатити організаційний внесок.

         Закордонні учасники та автори з України, які посіли перші, другі та треті місця у кожній номінації, нагороджуються публікацією в збірці та дипломами.

         Учасники з України, окрім публікації в збірці та дипломів, нагороджуються грошовими преміями:

         Перша премія — 10 000 грн.

         Друга премія —  5 000 грн.

         Третя премія — 3 000 грн.

         За підсумками кожного конкурсу видається збірник творів лауреатів. Це подарункове видання, яке безкоштовно розповсюджується у школах, передається в дитячі та дорослі бібліотеки Одеси і Одеської області; ряд примірників надходить до Національної бібліотеки України для дітей та у всі  Центральні дитячі бібліотеки України.

         2. Всеукраїнський конкурс літературної творчості «Море талантів» (6 — 18 років).

         До участі в конкурсі приймаються вірші та мала проза, написані українською та російською мовами учнями середніх загальноосвітніх шкіл I-III ступенів, ліцеїв і гімназій, творчих студій та центрів. 

         Учасники Конкурсу поділяються на три вікові групи: 6 — 10 років; 11 — 14 років; 15 — 18 років.

         У 2022 році тематика конкурсних робіт вільна.

         Для участі у конкурсі необхідно заповнити заявку на офіційному сайті фестивалю. Участь у конкурсі безкоштовна.

         Твори лауреатів і переможців конкурсу, відібрані професійним журі, будуть видані в 11-му випуску альманаху «Море талантів».

         3. Міжнародний конкурс цифрової ілюстрації «iParus» (6 — 18 років) — це конкурс на кращі ілюстрації з використанням цифрових технологій для дітей від 6 до 18 років, присвячений знаменним датам класиків дитячої та юнацької літератури 2022 року. Теми конкурсних робіт, а також малюнки учасників розміщуються на офіційному сайті.

         Для участі у конкурсі необхідно заповнити заявку на сайті. З 1 березня також необхідно сплачувати організаційний внесок.

         Переможці отримують цінні подарунки від організаторів і друзів Корнійчуковського фестивалю.

         За підсумками літературних конкурсів щорічно видаються збірники робіт переможців і лауреатів (збірник «Корнійчуковська премія», альманах «Море талантів» та альманах “iParus”), які лауреати отримують на церемонії нагородження та які безкоштовно розповсюджуються в школах, передаються до бібліотек Одеси і Одеської області. Ряд примірників надходить до Національної бібліотеки України для дітей та в усі Центральні дитячі бібліотеки України. Найкращі твори також публікуються в літературних альманахах та інших періодичних виданнях, стають об’єктом уваги медіа та книговидавців.

Цікава інформація про Міжнародний Корнійчуковський фестиваль дитячої літератури та детальні умови участі в конкурсах на сайті та у соціальних мережах:

korneyfest.com

facebook.com/korney.fest

youtube.com

Анна Маліцька,
координаторка фестивалю

nspu.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я