Харківський письменник Жадан розповів про настрої людей у рідному місті: «Це феномен»

0

Український письменник і музикант Сергій Жадан розповів про атмосферу в Харкові. Чоловік запевняє — Харків позбувся клейма проросійського міста за останні місяці. Там створили неймовірно багато хабів, які допомагають військовим і біженцям. У волонтери йшли не тільки активісти, а й звичайні люди. Подробицями Жадан поділився в інтерв’ю з Аліною Доротюк.

«Відразу активізувався цей волонтерський рух. Це такий феномен. Він у Харкові завжди був потужним і креативним – наш волонтерський сектор з 2014 року. А тут раптом волонтерами стали, волонтерами виявилися, у волонтери пішли тисячі людей. Дослівно тисячі людей. З’явилися десятки хабів, якихось центрів, платформ. Люди стали допомагати і армії, і цивільним. І це був досить зворушливий момент, коли ти бачив, як харків’яни і харків’янки, які до цього не сильно цікавилися політикою, війною, встали на захист свого міста, а відповідно і своєї країни», — розповів Сергій. 

Жадан підкреслює, що люди після повномасштабного вторгнення рф стали більш свідомими. 

Нагадаємо, раніше Жадан детальніше розповів про обстановку в рідному Харкові. Він стверджує, що потихеньку люди повертаються в уцілілі будинки, відкриваються кафе, магазини, починають працювати світлофори. Однак звуки обстрілів періодично повертають в реальність і нагадують про те, що відбувається.  

Фото — instagram.com. Вакарчук і Жадан у Харкові

unian.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я