Єпископ Мукачівський і Карпатський Віктор Бедь удостоїв патріота і поета Івана Тегзу ордена «Честі та Доблесті»

0

11 грудня 2020 року, Преосвященніший Віктор Бедь, єпископ Мукачівський і Карпатський, керуючий Мукачівсько-Карпатською єпархією Православної Церкви України, ректор Карпатського університету імені Августина Волошина, голова Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті, почесний голова Закарпатської крайової організації Народного Руху України, в архієрейській резиденції в м. Ужгород, прийняв із дружнім візитом Івана Васильовича Тегзу, українського патріота, громадського і культурного діяча, учасника українських національно-визвольних змагань кінця 80-х – початку 90-х рр. минулого століття, поета. Про це повідомляє keuapc.org.

В ході зустрічі, яка проходила в теплій та дружній атмосфері, за вияв високого патріотизму, участь в українських національно-визвольних змаганнях кінця 80-х – початку 90-х рр. минулого століття, особистий внесок у відновлення державної незалежності України (24.08.1991 р.) та з нагоди Славного ювілею – 80-річчя від дня народження, який Іван Васильович відсвяткував 3 грудня в колі родини, Преосвященніший владика Віктор Бедь привітав, благословив ювіляра та удостоїв його високої відзнаки – ордена «Честі та Доблесті».

Участь у зустрічі та нагородженні також прийняли Антоніна Вчорашня, директор НДВ історії українських національно-визвольних змагань Карпатського університету імені Августина Волошина, відповідальний секретар Закарпатського обласного товариства борців за незалежність України в ХХ столітті та перший помічник керуючого єпархією, ректора університету іподиякон Віктор Понзель.

Пресслужба ЗКО НРУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я