Євробачення: «Kalush Orchestra» закликав світ врятувати захисників Маріуполя

0
490

Лідер українського гурту «Kalush Orchestra» у фіналі пісенного конкурсу «Євробачення» закликав Європу врятувати захисників Маріуполя, яким російські загарбники не дають вийти із заводу «Азовсталь». 

ДжерелоUA.культура, трансляція Євробачення 

Деталі: Лідер гурту «Kalush Orchestra» Олег Псюк після виступу у фіналі «Євробачення-2022» з піснею «Stefania» звернувся зі сцени до світу з важливим закликом. 

Пряма мова: «Я прошу всіх вас: будь ласка, допоможіть українському Маріуполю, допоможіть «Азовсталі» просто зараз». 

Чому це важливо: Портове місто Маріуполь, що розташоване на узбережжі Азовського моря на півдні України, було заблоковане російськими військами майже на початку війни, 1 березня. З кінця квітня українські захисники Маріуполя заблоковані на заводі «Азовсталь»: це представники полку Нацгвардії «Азов», морські піхотинці, прикордонники, поліцейські

Вони просять світ про порятунок: морпіхи – про «екстракцію», «Азов» – хоча б про евакуацію поранених бійців.

Мирних жителів евакуювали із заводу тиждень тому.  Але всі варіанти евакуації бійців росія відкидає, хоча Туреччина готова вивезти їх морем і гарантувати, що до кінця війни ті не братимуть участі в бойових діях в Україні. 

У підземеллях заводу «Азовсталь», який штурмують російські військові, в антисанітарних умовах, без медикаментів, води та їжі залишаються близько 600 поранених. Українська влада домовляється про евакуацію хоча б 60 найважчих.

Нагадаємо: 10 травня в італійському Турині відбувся перший півфінал Євробачення-2022, а 12 травня – другий півфінал. До фіналу потрапили: Україна, Швейцарія, Вірменія, Ісландія, Литва, Португалія, Норвегія, Греція, Молдова, Нідерланди, а також Бельгія, Чехія, Азербайджан, Польща, Фінляндія, Естонія, Австралія, Швеція, Румунія, Сербія.

росія цього року не бере участі в пісенному конкурсі, а росіяни не можуть голосувати за його учасників. 

Букмекери віщували Україні перемогу на «Євробаченні-2022», а російська пропутінська група хакерів погрожувала завадити цьому.

Латвійський гурт «Citi Zēni» тим часом записав кавер на пісню «Stefania» українського гурту «Kalush Orchestra».

pravda.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я