Ігор Калинець став лауреатом Почесної відзнаки «Народний поет України» за 2022 рік

0
548

Міжнародна літературно-мистецька Академія України (котра об’єднує письменників, перекладачів, науковців, журналістів, митців та громадських діячів із 60 держав) у 2020 році заснувала Почесну відзнаку «Народний поет України». За рішенням міжнародного журі, таку нагороду одержують поети, відомі своєю визначною творчістю та подвижницькою діяльністю на благо України.

Нагороджені отримують диплом і орден Почесної відзнаки «Народний поет України».

У попередні роки відзначені – Дмитро Павличко, Василь Симоненко, Володимир Івасюк, Василь Голобородько, Павло Мовчан, Іван Драч, Андрій Демиденко, Степан Пушик, Рауль Чілачава, Ігор Павлюк, Тетяна та Сергій Дзюби, Ярослав Савчин. Нагородження викликає великий резонанс не тільки в Україні, а й у багатьох державах та на всіх континентах. Тому цього року надійшло понад вісімсот пропозицій для здобуття нагороди з України та закордону.

Тепер таке нагородження відбуватиметься поетапно – протягом року. У 2022-му ми плануємо відзначити чотирьох лауреатів.

Щойно наше міжнародне журі назвало першого нагородженого. Отже, у нинішньому році лауреатом Почесної відзнаки «Народний поет України» став видатний український поет і прозаїк, політв’язень, борець за незалежну Україну, почесний доктор Львівського національного університету ім. Івана Франка, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка Ігор Калинець (м. Львів).

Щиро вітаємо Ігоря Мироновича! Зичимо здоров’я та всіх гараздів!

Василь Слапчук,
голова журі,
лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка

Джерело: litgazeta.com.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я