Ірпінь засновує всеукраїнську «Нобелівку»

0

 

В Ірпені буде засновано загальнонаціональну премію за значні досягнення в науці, мистецтві та інших галузях.

Її вручення відбуватиметься щороку в першу суботу листопада. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Ірпінський міський голова Володимир Карплюк. 

«З 2018 року місто Ірпінь за підтримки приватного бізнесу оголошує Національну всеукраїнську премію, направлену на мотивацію розвитку науки і творчості в Україні. Її мета та завдання будуть як і в Нобелівської премії – відзначення видатних винаходів та внесків у розвиток суспільства», – зазначив мер.

Остаточний перелік номінацій, розмір премії, умови та склад журі будуть опубліковані до 1 березня 2018 року. 

Володимир Карплюк запропонував попереднє бачення номінацій. За його словами, це мають бути «чотири премії за внесок у кожній зі сфер: державотворення, літератури, культури та медицини» та «чотири премії за винаходи у кожній з галузей: фізики, хімії, математики та IT-технологій».

«Буду вдячний за ваші ідеї та бачення щодо премії: кого варто запросити до журі, в яких номінаціях науки і творчості варто вручати премію та якою має бути її назва», – додав міський голова.

Пропозиції та побажання можна надсилати особисто Володимиру Карплюку у Facebook або через редакцію нашої газети (м. Ірпінь, вул. Шевченка 2-а, «Ірпінський вісник». Електронна адреса: 2015ivirpin@ukr.net) з позначкою «Пропозиції до Національної премії».

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я