Історія України – французькою!

0

У видавництві Крістофа Шомана вийшов друком «Нарис історії українського народу» Михайла Грушевського у 2-х томах в оновленому перекладі за редакцією професора Дмитра Чистяка.

Як зауважив Крістоф Шоман, «це велика праця тривала не один місяць у співдружності із заступником голови Київської організації Національної спілки письменників України, і ми щасливі, що франкомовний читач зможе відкрити для себе цю малознану сторінку світової історії. Адже це справді поодиноке з приступних видань, з якого довідаємось про українську ідентичність, давню й недовідому культуру, національний поступ століттями боротьби за самоствердження цієї європейської нації».

Як відзначив упорядник і перекладач, «тепер для франкомовного читача приступна капітальна панорама української історії, що допоможе відповісти на ключові питання про багатовікову боротьбу українства, про нашу мову та культуру, про наші взаємини з європейською цивілізацією – на противагу численним спекулянтам із ворожого табору. Дякую почесному академіку Національної академії мистецтв України Юрію Мосенкісу за співпрацю над передмовою та великому другові України Крістофу Шоману, який уже опублікував цього року антологію української поезії «Сонячні кларнети» від Кобзаря до сучасників й вірю, що співдружність наша триватиме».

Видання вже приступне на сайті видавця за посиланням для замовлення по всьому світу:

chr-chomant-editeur.42stores.com

chr-chomant-editeur.42stores.com

Серед подальших планів видавництва – оновлене видання «Антології української літератури» і низка інших спільних проектів, які також сприятимуть поширенню правди про європейську українську культуру, яка бореться за самозбереження та інтеграцію в демократичний світ. Детальніше про це – в майбутньому інтерв’ю з паном Шоманом, яке також незабаром з’явиться в українських ЗМІ. 

nspu.com.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я