Івано-Франківськ: кошти з обласного бюджету — на книговидання

0

Напередодні 30-річниці Незалежності підтримали суспільно значущі видавничі проекти. Про це пише golos.com.ua.

З обласного бюджету області підтримають 27 проектів на публікацію суспільно важливих книг. Такий результат організованого управлінням інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації конкурсу. В ньому взяли участь вісім видавництв з Івано-Франківська, Львова, Чернівців та Косова, загалом із 47 пропозиціями.

Як повідомив начальник цього управління Володимир Джигіта, заявки приймали згідно з основними тематичними напрямами: «Художня література», «Історико-патріотична література. Краєзнавство», «Видання для дітей та юнацтва», «Довідкові та інформаційні видання», «Науково-популярні видання». Цьогоріч передбачено закупівлю видрукуваних книг до бібліотек області.

«Підтримка авторів та видавництв Івано-Франківщини — основне наше завдання, — акцентував Володимир Джигіта. — Цьогоріч фінансуємо видання творів світлої пам’яті лауреатів Національної премії ім. Т. Шевченка Степана Пушика і Василя Портяка, письменників-ювілярів Ярослава Ясіньського та Неоніли Стефурак, науковців Ольги Слоньовської, Степана Хороба, Миколи Лесюка, Володимира Качкана, Петра Сіреджука».

За результатами конкурсу фінансова підтримка також надійде на видання творів прикарпатських письменників Ольги Деркачової, Степана Процюка, Василя Шкургана, Марії Дзюби, Василя Карп’юка, Василя Шкургана, Дари Корній. Із обласного бюджету виділять кошти на друк творів класиків Леся Мартовича, Михайла Ломацького, дослідників народної творчості Михайла Буджака та Романа Киселюка. В цьому ж переліку — література на відзначення 30-річчя Незалежності, 150-річчя Василя Стефаника та Леся Мартовича, 130-річчя Євгена Коновальця.

Людмила СТРАЖНИК

Фото — Начальник управління Володимир Джигіта (пресслужба ОДА)

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я