Калуська поетеса зібрала на тепловізор для бійців України 13700 гривень

0

У центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка відбулась презентація першої поетичної збірки Тетяни Юзьв’як «Голосом синіх квітів».

Тетяна Юзьв’як — поетеса, філологиня, вчителька української мови та літератури Калуського ліцею №10. Народилася у місті Магдебург (Німеччина), зараз живе й працює у нашому місті. Переможниця літературного конкурсу есеїв про Івана Франка 2018 року, активна громадська діячка, волонтерка, інформують «Вікна».

Модерувала захід Оксана Яворська, учителька української мови та літератури Калуського ліцею №3. Презентована збірка була видана за рішенням комісії з питань підтримки книговидання місцевих авторів Калуської міської територіальної громади.

Збірка загалом має три розділи: «Грію руки до твоєї віри», «Грію руки до твоєї пам’яти», «Грію руки до твоєї присутности».

«Поезія Тетяни Юзьв’як сучасна і розкута тому, що вільна від будь-яких класичних норм у стилістиці та образотворенні. Те, як авторка сприймає час і простір навколо, може зцілювати, а може і роз’ятрювати давно забуті рани. Проте, поезія також може допомагати боротися. Саме тому на заході звучало багато нових поезій про війну з росією, пам’ять, любов, про Бога, як в авторському виконанні, так і в театралізованому звучанні учасників народного молодіжного театру «ЛюбАрт» (керівниця Любов Липовська)», — розповіли у бібліотеці.

Шанувальники поезії мали можливість придбати презентовану книгу. Зібрані 13700 грвень будуть перераховані на потреби ЗСУ.

«Ми не можемо стояти на місці. Ми не маємо права губитись у власних життях, коли на фронті ті, завдяки кому народився світанок. Наш обов’язок — жити, але не забувати, що там — війна. Збір коштів на тепловізор для наших хлопців продовжую», — запевнила Тетяна Юзьв’як.

vikna.if.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я