Книга пам’яті «Революція гідності. Війна»

0

Днями побачили світ сигнальні примірники книги-пам’яті «Революція Гідності. Війна», що вміщує художні твори письменників Рівненської обласної організації НСПУ та інихих літераторів, усіх – понад сто авторів. Книга присвячена борцям за  Незалежність України і полеглим героям у 2013-2015 роках.

Головна відмінність збірки від інших – поіменний список полеглих героїв (86 загиблих з Рівненщини) з короткими біографічними даними. Поетичні, прозові й публіцистичні твори зображують велику любов до цих безстрашних людей, які першими, переважно добровільно, пішли на захист Вітчизни. Глибокий сум сповнить серця читачів, однак ця книга навік закарбувала велику і світлу пам’ять, страшні та криваві події, гіркі дні цих останніх років. Це – реквієм мертвим і живим. Це – спів заплаканих душ за кожним із тих, хто нас залишив. Це – скорбота. Проте все це повинні духовно пережити майбутні покоління, аби зрозуміти, якою ціною далася свобода, суверенітет і цілісність держави.

Варто виділити щирі, високодуховні добірки віршів Євгена Цимбалюка, Олександра Ірванця, Юрія Берези, Любові Пшеничної, Вікторії Климентовської, Петра Велесика, Ніни Дворницької, Степана Бабія, Анни Лимич, Василя Басараби, Неоніли Диб’як, Ірини Мельник, Миколи Тимчака, Миколи Панченка. Окремі твори – Євгена Шморгуна, Ірини Баковецької, Валентини Люліч, Миколи Берези, Бориса Боровця, Євгенії Комісарук, Наталки Левчун, Ростислава Слободенюка, Галини Гнатюк, Зої Дідич, Галини Максимчук, Марії Морозенко, Галини Олійник. Прозові твори воєнної тематики – Петра Кралюка, Олени Захарченко, Максима Кідрука, Миколи Оттова, Ігоря Кир’янчука. 

Крім літературних творів і розділів пам’яті, у книзі є нариси про живих героїв та публікації з подяками спонсорам книги. Тут хотілося б зазначити, що всі спроби зібрати кошти способом «літературної толоки» на тираж у 300 примірників, поки що здійснилися наполовину. Однак ця книга повинна потрапити в кожну родину, де трапилася трагедія!  

Це – презентабельне добре проілюстроване видання, що може достойно представляти Рівненську обласну організацію Національної спілки письменників Україн на будь-якому рівні.

Анна Лимич (Войнарович), 

голова  Рівненської ОО НСПУ

 

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я