«Книжковий Арсенал-2021» відвідало 36 тисяч осіб

0

Х ювілейний «Книжковий Арсенал», який відбувся з 23 по 27 червня, відвідало 36 тисяч осіб, іще 39 тисяч людей долучилося до подій онлайн. Про це повідомила директорка «Мистецького арсеналу» Леся Островська-Люта.

За її словами, це набагато більше, ніж очікували організатори.

«У чому секрет? Безцінне партнерство і супер-люди в усіх командах», – написала Островська-Люта на своїй сторінці.

Вона додала, що попередній фестиваль, який відбувся у 2019 році, відвідало 55-56 тисяч людей.

Попри це видавці відзначають, що цьогорічна аудиторія фестивалю була більш якісною та вмотивованою. Видавчиня Анетта Антоненко написала, що їхні продажі показали +16 відсотків фінансового росту. Видавництво «Видавництво» також відзначило, що мало найкращі продажі за всі роки участі в фестивалі.

Раніше Олеся Островська-Люта написала пост, у якому розповіла, в яких умовах їм довелося готувати фестиваль та з чим були пов’язані найбільші ризики.

Що відомо

  • «Книжковий Арсенал» проводиться «Мистецьким арсеналом» з 2011 року. За словами організаторів, його місія — створювати такі взаємодії між людьми, спільнотами, інституціями, коли поєднання естетичного переживання та інтелектуального включення в контексті книги посилює спроможність людини та суспільства.
  • Цього року квитки продавали лише онлайн та на певні часові слоти. Проте велику частину подій можна було дивитися онлайн у безплатній трансляції. Відео цих подій доступні для перегляду і зараз.
  • У межах фестивалю відбулося понад 300 подій — презентацій, дискусій, концертів, перформансів, лекцій та 16 виставок. Завершився захід гучним концертом гурту «Жадан і Собаки».

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я