«Колекцію ікон Закарпатського музею народної архітектури та побуту» зібрали під однією палітуркою

0
296

Нещодавно вийшло друком музейне видання «Колекція ікон Закарпатського музею народної архітектури та побуту».

Видання здійснювалося в рамках реалізації міжнародного грантового проекту “Культурні зв’язки – культурна мобільність в прикордонному регіоні. HUSKROUA/1702/3.1/0040” за програмою транскордонного співробітництва ENI Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020.

Видання є продовженням серії публікацій Закарпатського музею народної архітектури та побуту, що знайомлять шанувальників мистецтва зі своїми збірками. Альбом містить фотоілюстрації взірців народного іконопису ХVІІ -першої половини ХХ ст., що були поширені на теренах Закарпаття, а нині зберігаються в колекції музею. Тут представлені різновиди ікон, техніки їхнього виконання, ареал побутування. Серед них: ікони, написані на дереві, металі, склі, папері (літографія), на полотні. Завдяки іконописній збірці всі охочі мають змогу не просто ознайомитися з цим видом мистецтва, а й прослідкувати його розвиток, зміни, тенденції та віяння того чи іншого періоду на теренах Карпатського регіону. 

Книга буде цікавою для етнографів, мистецтвознавців, дослідників народного мистецтва та всіх, хто цікавиться матеріальною культурою нашого краю. 

Над виданням працювали Маряна Мегела, заступник директора з науково-освітньої роботи, Василь Король, старший науковий співробітник відділу фондів, фотограф Сергій Гудак та видавництво Олександра Гаркуша. 

Поціновувачі можуть отримати музейний яскравий ілюстрований альбом у подарунок, але для цього потрібно виконати невеличку умову – підтримати українських воїнів на передовій та перерахувати благодійний внесок на рахунок Андрія Любки, який займається закупівлею автівок для фронту. 

Мінімальний внесок – 100 грн. При отриманні книжки необхідно показати чи надіслати в повідомлення скансену в месенджер скріншот чи квитанцію. 

Реквізити: 4149439022830743 (Любка Андрій)

Paypal: andrij.lyubka@gmail.com.

zakarpattya.net.ua

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я