Кропивницький: З нагоди Всесвітнього дня поезії «ярмаркували» в бібліотеці

0

Тематичний цикл заходів, приурочений до Всесвітнього дня поезії, відбувся в обласній бібліотеці для юнацтва ім. Євгена Маланюка. Про це пише golos.com.ua.

Для відвідувачів працювали святкові локації: фотозона, книжкова виставка «Кохання — чисте джерело поезії», оригінальні книжкові викладки поетичних збірок, віршовані послання від чоловіків-поетів та літературний інтерактив, на якому читачам пропонувалося продовжити на власний смак відомий уривок із вірша Ліни Костенко про весну.

Днем літературних відкриттів став для відвідувачів «Ярмарок поезії». Зокрема, цього дня відбулося відкрите засідання літературного клубу «Ліра» та зустріч із місцевою поетесою Надією Гармазій.

Своїми виступами глядачів порадували постійні учасники літературного клубу «Ліра» Леся Міронова, Світлана Ніколаєвська, Вікторія Кравченко та Василь Левицький. Виступили відомі місцеві письменники Микола Барабуля, Антоніна Корінь (на знімку), Зінаїда Андріяшевська та керівник літературного клубу «Ліра» Олександр Косенко.

Лунала відеопоезія від учасників клубу Максима Брички та Марини Єрмолаєвої.

Загалом вірші звучали у книгозбірні впродовж трьох годин.

Організатори заходів переконані, що сучасне прагматичне суспільство рідко дослухається до поетів, які є виразниками думки нації. Більшість людей, на жаль, нечасто бере до рук збірку поезій, а знання українців обмежуються шкільною або ж інститутською програмою.

Довідково

Всесвітній день поезії започаткований 1999 року на 30-й сесії ЮНЕСКО. Поезія, як зазначено в ухвалі організації, може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу.

Тетяна ЛЕВІНСЬКА

Фото надані автором

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я