«Леся Українка: 150 імен» та презентація 14-томника творів

0

Передпоказ Мистецького проєкту «Леся Українка: 150 імен» та презентація 14-томника творів письменниці


24 лютого 2021 року о 17:45 запрошуємо ЗМІ першими побачити масштабний Мистецький проєкт «Леся Українка: 150 імен» з нагоди дня народження видатної культурної діячки Лесі Українки (Лариси Косач-Квітки). Місце проведення: Національний центр «Український дім» (вул. Хрещатик, 2). 
У рамках події представники ЗМІ зможуть: 


  • Взяти участь у кураторських екскурсіях експозицією проєкту «Леся Українка: 150 імен».
  • Побачити репетиційний показ Re:post-опера «LE» режисера Влада Троїцького та формації NOVA OPERA.
  • Поспілкуватися з організаторами виставки: представниками Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства з питань мистецтв і мистецької освіти та творцями ювілейної айдентики з digital-агенцією Postmen, партнерами міністерства в рамках підготовки до ювілею письменниці.

Для акредитації представників ЗМІ необхідно заповнити електронну форму.


25 лютого
 2021 року о 15:00 в інформаційному агентстві «Укрінформ» (Адреса: вул. Б. Хмельницького, 8/16, Укрінформ), відбудеться офіційна презентація повного видання у 14-ти томах творів Лесі Українки.
Презентація 14-томника стане центральною змістовною подією ювілейного року Лесі Українки, до якої Україна йшла 50 років. Адже попереднє «повне» видання було цензурованим і складає 12 томів. Натомість пропоноване 14-томне видання суттєво відрізняється від попередніх п’яти спроб оприлюднити зібрані твори Лариси Косач-Квітки. Принципова відмінність видання — це максимальна увага до рукописів Лесі Українки, зокрема, до чернеток, які відкривають завісу над таємницями творчого процесу.
Для акредитації представників ЗМІ необхідно заповнити електронну форму.
Просимо звернути УВАГУ, що без підтвердження з боку організаторів, акредитація недійсна. Сподіваємося на ваше розуміння, адже ми дбаємо про дотримання карантинних обмежень і ваше здоров’я!
За додатковою інформацією та коментарями пропонуємо звернутися до пресслужби за телефоном: 098 699 82 65 

Джерело: litcentr.in.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я