Література на всі смаки: в черкаську бібліотеку запрошують дітей-переселенців із «гарячих» областей

0
599

Прийти почитати сучасну українську та світову літературу запрошують дітей, які разом із батьками знайшли прихисток від війни на Черкащині. В обласній універсальній бібліотеці працівниці створили добірку книг та присвятили тижню дитячого читання, розповіла завідувачка відділу абонемента Катерина Слободяник.

За словами Катерини Слободяник, література може неабияк допомогти зняти напругу.

«Тут є і оповідання, і казки, і віршики, і колискові, і комікси, і, навіть, дитячі детективи і дитяче фентезі».

Література на всі смаки: в черкаську бібліотеку запрошують переселенців з "гарячих" областей

Література на всі смаки відтепер доступна читачам, які разом із батьками рятуються від війни на Черкащині, пояснила пані Катерина.

«Ми хочемо хоч трішечки покращити, полегшити тим дітям життя. Хочеться зробити щось приємне – всім цього хочеться, хто як може, так і працює на перемогу».

Література на всі смаки: в черкаську бібліотеку запрошують переселенців з "гарячих" областей

У бібліотеці обіцяють зареєструвати як окремого читача, так і всю родину, допомогти підібрати книгу до душі, бо асортимент великий. Аби бібліотека почала приймати відвідувачів — просили самі містяни, розповіла завідувачка.

«Ми отримували телефонні дзвінки нескінченні. Люди запитували, коли ми почнемо працювати».

Література на всі смаки: в черкаську бібліотеку запрошують переселенців з "гарячих" областей

Відкриття абонемента для читачів чекав Олександр Михайлович. Каже, проводити час із книгою – одне з улюблених занять.

«Я тут, мабуть, усе прочитав і оце шукаю може нові які є», — розповів чоловік.

У бібліотеці сподіваються, що в такий складний час книга розрадить маленьких читачів.

Що відомо

  • 24 лютого о четвертій годині ранку Росія напала на Україну. Президент Росії Володимир Путін виступив з екстреним зверненням до громадян, в якому повідомив про рішення щодо початку військової операції на Донбасі.
  • Зранку 1 березня на Черкащині зафіксували чотири вибухи в Уманському районі. Життю черкаських військових, які отримали травми під час вибухів в Умані, нічого не загрожує.
  • 12 березня на Черкащині під час нічних авіанальотів збили ракету. Її уламки впали на подвір’я, пошкодивши будинок і кілька авто, травмованих немає повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.
  • На Черкащині в ніч на 16 березня збили ракету, повідомив радник керівника Обласної військової адміністрації Олександр Скічко. За його словами, травмованих унаслідок події немає.
  • Станом на 1 квітня на постійне проживання у Черкаській області лишились понад 54 тисячі переселенців. Про це «Суспільному» повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Фото: «Суспільне: Черкаси»

suspilne.media

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я