Літературні новини із Дніпропетровщини

0

На Дніпропетровщині тривають двотижневі курси підвищення кваліфікації працівників бібліотек для дітей.

Дирекція бібліотеки традиційно долучає до виступів перед численною авдиторією і дніпровських письменників – членів НСПУ. Цьогоріч із курсантами зустрілись письменниці Ольга Рєпіна та Еліна Заржицька.

Ольга Рєпіна презентувала свій новий творчий здобуток – детективного роману «Не повертайтесь» та повість для підлітків «Рожеві слони в чужих очах не дзеркаляться». «Рожеві слони…» є другою книгою в циклі «Дʼартс: Дитяче серце». У повісті йдеться про нелегку долю талановитої юнки, яка від народження залишилась без батьків і виховується в інтернатному закладі.

Ольга Геннадіївна також звернула особливу увагу курсантів на необхідність залучення дітей до читання. Вона наголосила, що на теперішній час читання є характеристикою особистості, яка претендує на те, щоб мати високий соціальний рейтинг.

Еліна Заржицька розповіла про електронні книги, якими завдяки співпраці Дніпропетровської обласної організації НСПУ, обласних бібліотек та Дніпровської академії неперервної освіти поповнено сайти зазначених учасників цього своєрідного волонтерського руху. До збірників «Пан Гав із UA» і «Мистецтво сценічного слова» увійшли твори сучасних українських письменників, а оформлені книги малюнками школярів Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської та Одеської областей.

Також сайти поповнено романом Володимира Кільченського, збірником казок Євгена Безуса та п’ятьма книгами Олесі Омельченко, а також літературними альманахами «ArtTerapiYa» і «VivArt». Автори й упорядники передали їх для сайтів безкоштовно, отже, кожен охочий може насолодитися читанням прози й поезії високого ґатунку.

Перелічені книги передано для розміщення й до Дніпропетровської обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова.

Про цікавинки роботи відділу мистецтв розповіла завідувачка відділу Тетяна Федусь. А завідувачка довідково-бібліографічного та інформаційного відділу Любов Тараненко поінформувала учасників про посібники інформаційного спрямування.

Із книгами, наданими ДОО НСПУ, можна ознайомитись на сайті за посиланням — biblio-child.dp.ua

Пресслужба ДОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я