Литовський журналіст уже зібрав понад €2 млн на «Байрактар» для української армії, – НСЖУ

0
494

Литовський телеведучий Андрюс Тапінас розпочав кампанію зі збору коштів на Bayraktar для України лише 25 травня. За добу йому вдалось зібрати вже понад €2 млн. Загалом журналіст ставить за мету збір €5 млн. Про таке наголошується на офіційній сторінці у соціальній мережі Telegram Національної спілки журналістів України.

Попередньо тривала робота з оборонними відомствами Литви та Туреччини, аби отримати «зелене світло» для проведення такої закупівлі й передачі цієї грізної зброї для потреб захисників України. Зрештою, коли така згода була отримана, Андріус Тапінас звернувся до співвітчизників зі своєї сторінки у соцмережі Facebook.

«В українській війні «Байрактари» довели ефективність, знищивши безліч серйозних ворожих цілей. А тепер, можливо, вперше в історії – громадяни однієї держави можуть купити та подарувати таку важку зброю іншій державі, – пише автор ініціативи. «Нас багато і кожен може долучитися. За три тижні маємо зібрати 5 млн. Здавалося б, це просто неможливе завдання. Але ви точно зможете його виконати й переповідати дітям та онукам, як ми купили Україні тактичний бойовий безпілотник! Нехай наш «Байрактар» підніметься над нескореною Україною!«.

«Новий доказ, чому в НСЖУ і на каналі SPILKA News ми повторюємо, що литовські журналісти – наші брати!», – наголосили в найблільшому професійному об’єднанні медійників України.

ukranews.com

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я