Луцька бібліотека отримала 245 нових книжок українських видавництв

0

У Луцьку центральну бібліотеку для дорослих надійшло 245 книжок українських видавництв, – розповіла «Суспільному» директорка КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система» Марія Назаревич.

Серед надходжень – нові книги український та закордонних письменників.

Книги надійшли за програмою поповнення бібліотечних фондів від Українського інституту книги. Луцькі книгозбірні поповнилася виданнями різного жанру: фентезі, антиутопія, романи, трилери та історична література.

Надходження у Луцькій центральній бібліотеці для дорослих

КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система»

Марія Назаревич каже: Комунальний заклад «Луцька міська централізована бібліотечна система» об’єднує в собі 25 бібліотек Луцької тергромади.

«Бібліотечні фонди нашого комунального закладу нараховують 379 тисяч книг, фонди Центральної бібліотеки для дорослих – 62 тисячі», – розповіла директорка комунального закладу.

Луцька бібліотека отримала 245 нових книг українських видавництв

КЗ «Луцька міська централізована бібліотечна система»

Зі слів бібліотекарки, за програмою поповнення бібліотечних фондів Луцька центральна бібліотека для дорослих не отримувала книг останні три-чотири роки.

Восени 2021 року бібліотечна мережа отримала 380 тисяч гривень від Луцької міськради для поповнення фондів. «Ми виграли тендер на придбання 2900 книг для дорослих і дітей. Ці книги ми розподілимо по 25 бібліотекам-філіям», – розповіла Марія Назаревич.

Що відомо

В травні комунальний заклад «Луцька міська централізована бібліотечна система», у складі якої 25 бібліотек Луцької громади, отримав нецензуроване видання творів Лесі Українки в 14 томах.

Лариса Літвицька

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я