Магія слова юних літераторів Шацького краю принесла призові місця на обласному конкурсі

0

Як пише shatsk.rayon.in.ua., натхненне поетичне слово звучить по-особливому з уст молоді. Вже незмінною традицією стало відзначення в «Літературній вітальні» переможців та лауреатів обласного заочного конкурсу юних літераторів Волині.

Про це повідомляють в Шацькому будинку дитячої та юнацької творчості.

Цьогоріч літературне свято відбулося в режимі онлайн. Захід організували Волинською обласною МАН за підтримки управління освіти й науки облдержадміністрації, Волинської обласної організації Національної спілки письменників України.

До творчо обдарованих гостей “Літературної вітальні” долучилася і молодь Шацького краю. Це вихованки Шацького БДЮТ Наталія Цюпящук та Ангеліна Зубач і учениця Пульмівської школи Юліана Куліш. Атмосфера захоплення естетикою слова, небайдужість до книги допомогли школярам відкрити власну творчість широкому колу вдячних слухачів. Поетичний вернісаж — надзвичайно чуттєва частина заходу. Юні поети під час декламування власних віршів намагались висловити глибокі емоції й переживання, осмислити випущені у світ рядки, збагнути навколишній світ. Кожен знайшов собі поезію до душі, випробував свої крила у неосяжному небі творчості. Наталя й Ангеліна прочитали власні верлібри “Без імен” та “Під цвітом гліцинії”.

Участь також взяли Тетяна Соломіна, заступник начальника-начальник відділу дошкільної та загальної середньої освіти управління освіти і науки облдержадміністрації, Тетяна Михалюк, директор Волинської обласної МАН; відомі літератори краю: Ніна Горик, Олена Пашук, Еліна Форманюк, члени Національної спілки письменників України, Лариса Занюк, член Національної спілки журналістів України.

За результатами конкурсу кращі учнівські твори увійшли до збірки “Перед магією слова”, яка була презентована на заході. Вона стала своєрідним символом, увібравши в себе юні думки, мрії, фантазії. За подані доробки, що потрапили туди, Наталя Цюпящук та Ангеліна Зубач отримали II та III місця, а Юліана Куліш стала лауреатом конкурсу. Керівник літературної студії “Серпанок” Ніна Корець також нагороджена грамотою управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації за підготовку переможців конкурсу “Юні літератори Волині”.

“Кажуть: немає нічого прекраснішого і благороднішого на світі за утвердження красивого – у житті і, звичайно, у рідному слові. Тож бажаємо юним авторам та їхнім наставникам завжди легкого, позитивного, правдивого слова, яке здатне наповнити світ добром! Успіхів та віри в себе!” — зичить Волинська МАН.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я