Михайло Сидоржевський. Цензурований «ліберастами» Шевченко?

0

На офіційному сайті Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка опублікований «довгий» список авторів і їхніх творів, допущених до участі в другому турі на здобуття Шевченківської премії.

«Відсіювання» вже на початковому етапі декого з визнаних фаворитів підтверджує невтішні висновки: т.зв. «постмодерністи»-«ліберасти» люблять тільки себе й собі подібних, тримаються купи як тоталітарна секта, а «класово чужих», насамперед «шароварників» і «стурбованих Шевченком», носом чують здалеку та «хєрять» (pardon my French) без жодних «демократичних» сентиментів.

Можна по-різному ставитися до подібного вердикту Комітету, але хочу сказати інше.

В офіційному повідомленні, на офіційному сайті Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка, інформація про результати першого туру названа дослівно «Відбувся перший тур конкурсу на здобуття НАЦІОНАЛЬНОЇ ПРЕМІЇ 2021 РОКУ».

Я подумав: технічна помилка. Мабуть, якась недолуга ворона просто забула написати, що насправді це «НАЦІОНАЛЬНА ПРЕМІЯ УКРАЇНИ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА», а не безіменна «Національна премія 2021 року». Ну, а Юрію Володимировичу Макарову не обов’язково ж читати все, що він підписує…

Дивлюсь підпис внизу, але там те ж саме: «Другий тур конкурсу на здобуття Національної премії 2021 року заплановано провести у третій декаді грудня поточного року»(!).

Що це, шановний Юрію Володимировичу?

«Недохоп», як казали старі коректори, чи проскрибований Шевченко?

«Ефект Мендель» чи свідомий, провокативний крок, спрямований на кампанію з десакралізації нашого національного генія?

Сподіваюсь, що це помилка, яка буде негайно виправлена. Інакше це викличе гостру реакцію мислячих українців і безумовно буде адресоване до розгляду Верховної Ради України.

Про всяк випадок хочу Вам нагадати, шановний Юрію Володимировичу, про абсолютно безуспішні спроби усіх антиукраїнських режимів і їхніх прислужників-пігмеїв боротися з Шевченком.

Передплатіть «Українську літературну газету» в паперовому форматі! Передплатний індекс: 49118.

Передплатіть «Українську літературну газету» в електронному форматі.

“Українську літературну газету” можна придбати в Києві у Будинку письменників за адресою м. Київ, вул. Банкова, 2.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я