Миколаївська художниця створила ілюстрацію до дизайну обкладинки книги-хроніки про події Майдану

0

Миколаївська мисткиня Світлана Чебанова створила ілюстрацію до дизайну обкладинки роману-хроніки «Намальовані люди», присвяченого подіям Революції Гідності: зобразила дерево життя, що проростає з розписаної каски майданівця. Про це в ефірі Українського радіо: Миколаїв розповіла сама художниця.

Миколаївська художниця створила дизайн обкладинки книги-хроніки про події Майдану

Фото — Світлани Вовк

Художниця Світлана Чебанова розповіла, що розписна каска, зображена на обкладинці, — символ Майдану.

«Люди збиралися гуртом, розписували ці каски — це були пластикові каски, адже це був мирний протест, це були прості люди. Ці каски стали символом Майдану», — говорить Світлана Чебанова.

Каска зображена, як горщик, що символізує землю, із якої росте дерево життя, на якому є пташки як символ духу. Перший рівень цього дерева — це квіти, через які воно розквітає, наступний рівень — це плоди, які символізують Боже натхнення, та квітка, намальована на вершині — це сонце, що сходить над світом.

«Я дуже швидко намалювала шість різних нарисів, десь, може, за пів години, має бути видно, що це швидко намальовано, просто емоційно», — додає художниця.

За її словами, малюнок вийшов глибоко символічний: із колиски Майдану народжується нове мислення, бо каску ми носимо на голові — це про те, що на Майдані народилося нове мислення нового часу, адже він став поштовхом змін в Україні.

За словами авторки Міли Іванцової, роман «Намальовані люди» писався більше шести років.

Джерело: suspilne.media.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я