Миколаїв почув «голос любові»

0

Велике  літературно-мистецьке свято, присвячене Дню української писемності та мови, відбулося у Миколаєві (8 листопада в День св. Димитрія Стихиря-Солунського).

Вже о 15.00 зал Палацу культури УМВС по Миколаївській області був переповнений так, що люди стояли у проходах. І недарма! Поетичний і музичний бенефіс давали відомі в місті та за його межами люди — поет, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка Дмитро Кремінь і композитор, заслужений діяч мистецтв України Тетяна Ярова, кавалер ордена Рівноапостольної княгині Ольги.

Пісні Тетяни Ярової та Дмитра Креміня, а це понад 20 хітів із 300, написаних у співдружності поета й композитора за роки творчої співпраці. Високий градус концерту почався вже в увертюрі — із пісні «З нами святий Миколай» і шлягера «Соловейко», і піднімався з кожним номером у виконанні зірок Муніципального театру  молодіжної естради,  яким Т. Ярова керує близько 20 років. Ці та інші пісні творчого тандему завоювали багато нагород на міжнародних конкурсах і фестивалях дитячої та юнацької творчості, також були видані у двох авторських дисках в популярному столичному видавництві «Рекордз».

У програмі прозвучали вірші бенефіціанта Дмитра Креміня. Поет прочитав свою лірику громадянського та інтимного звучання,викликавши бурю оплесків. Кожен пісенний номер сприймався вельми емоційно. Учасників концерту буквально засипали квітами. Голоси артистів Муніципального театру молодіжної естради, ансамблю Палацу культури УМВС звучали справді неповторно. Чудово провів конферанс заввідділом культури Жовтневого району артистичний Сергій Гололобов

У залі був присутній увесь свідомий цвіт Миколаєва: від професора університету до офіцера із зони АТО. Героїв вечора привітали народний депутат України Тарас Кремінь, заступник голови обласної ради Олександр Смирнов, начальник управління культури Мода Михайло Димитров, старший лейтенант морської піхоти Євген Брись, заслужений артист України Володимир Кузнецов. Тетяна Ярова і Дмитро Кремінь були нагороджені почесними званнями та грамотами.

     Інформує прес-центр Миколаївської ОО НСПУ

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я