Місце, де народжуються сюжети. Біля Львова відбулася літературна резиденція

0

Учасники резиденції стверджують, що це місце сили, нових знайомств та місце, де народжуються нові книжкові сюжети, повідомляє tvoemisto.tv.

Біля Львова відбулася Карпатська літературна резиденція, яка тривала за участю 8 досвідчених письменників і 8 початківців у готелі «Карпатський затишок» в смт Славське. До події були залучені медійниця Марія Титаренко, контент-менеджерка Марта Мацьків і співзасновниця і керівниця КЛР Олена Созанська.

Літературна резиденція відбувалася за підтримки Українського культурного фонду з акцентом на освітній програмі.

«Цього року КЛР вийшла на якісно новий рівень: тімбилдінговий, літосвітній, промоційний, партнерський, врешті – діджитальний (КЛР нарешті має свій сайт). На кожному з цих рівнів ми досягнули поставлених цілей, і тут – мушу сказати – команда КЛР виклалась на всі сто. Але не лише команда – наші резиденти також», – каже медійниця і кураторка літосвітньої складової КЛР Марія Титаренко.

Цьогоріч під час КЛР вдалося провести 10 освітніх лекцій від відомих письменників-резидентів та запрошених експерток зі сфери book-маркетингу та PR, 8 відео-інтерв’ю з відомими письменниками КЛР, 2 публічні зустрічі у Народному домі Славського, 2 відкриті для публіки «Вечори з письменниками» на резиденції, дискусію «Літературна резиденція як акселератор» в рамках Book Forum 28 у «РадіоГараж», відзняти 8 буктрейлерів на майбутні книжки резидентів КЛР та інше.

«Від 2017 Карпатська літературна резиденція змінювалася і тестувала нові формати. Так сформувалися концептуальні засади проекту: відкритість і прийняття. Відкритість до нового і незвіданого – до зустрічі з невідомим у собі та інших. Прийняття себе й інших поряд», – додала кураторка КЛР Юлія Джугастрянська.

Серед книжок, на які відзняли буктрейлери, є такі:

  •          Галина Ткачук «Як стати котулакою»;
  •          Ірина Даневська «Ярема Вишневецький»;
  •          Олександр Михед «Пожирач гріхів»;
  •          Вахтанґ Кебуладзе «Людська реальність: її виміри і межі»;
  •          Bandy Sholtes «Миша» (оповідання зі збірки «МРТ»);
  •          Павло Матюша «Коло з крапкою»;
  •          Анастасія Левкова «За Перекопом є земля»;
  •          Ірина Шувалова **роуд муві** зі збірки «кінечні пісні».

«КЛР – це нове місце сили для мене, місце знайомств, вражень, велика пригода творчості. Тут народжуються сюжети важливих книг та справжня дружба», – каже один з учасників резиденції, автор ретро-детективів Дмитро Безверхній. 

Карпатська літературна резиденція виникла зі спільного задуму готельєрки Олени Созанської та письменника Богдана Коломійчука і розпочала свою роботу 2017 року у готельно-відпочинковому комплексі ТАОР-Карпати (Львівська обл., Турківський район, с. Ластівка). У 2017 і 2018 роках Карпатська літературна резиденція фокусувалася на співпраці досвідчених і молодих митців, взаємообміну досвідом і консультуванні щодо творчих проектів. У 2019 році фокусною темою стала співпраця автора і перекладача як інструмент популяризації української літератури за кордоном.

Додамо, що про події та лекції від письменників під час Карпатської Літературної Резиденції ви можете дізнатися на сторінці КЛР у фейсбуку та на ютуб-каналі КЛР тут.

Фото КЛР



Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я