На аудіокнигу про кримських татар зібрали майже 150 тисяч гривень

0

Як повідомляє «Читомо», на платформі «Велика Ідея» закінчилася кампанія спільнокошту проєкту «Світи. Народи. Історія кримських татар». Це буде перша аудіокнига українською мовою за друкованим виданням у 4-х томах Валерія Возгріна.

Кампанія тривала 100 днів. За цей час вдалося зібрати 106% від потрібної суми – 148 тис. 250 грн.

Міжнародний Фонд «Відродження» готовий подвоїти суму збору, що дозволить успішно реалізувати проєкт.

Для створення аудіокниги, з 3300 сторінок чотиритомника команда відбере щонайменше 720 сторінок, і перекладе їх українською мовою. Критерії відбору встановлять з істориками та представниками спільноти кримських татар.

Аудіокнига – початок масштабного проєкту перекладу праці «Історія кримських татар» українською мовою. Після її створення перекладачі продовжать перекладати українською всі 4 томи книги, що їх в майбутньому можуть видати друком.

За словами організаторів, проєкт став можливим завдяки підтримці Ленура Іслямова, мецената, власника прав на працю Валерія Возгріна, Меджлісу кримськотатарського народу та його голови, Рефата Чубарова, а також благодійного фонду ASTEM Foundation. Окрім того, до промо-кампанії долучилися медіаперсони й громадські діячі, які зачитали перекладені уривки книги.

Команда громадської організації «Конгрес активістів культури» передбачає публікацію результатів проєкту в першому кварталі 2021 року.

«Завдяки праці Валерія Возгріна українці дізнаються більше про історію Криму від давніх часів до депортації, стануть зрозумілішими витоки сучасної окупації Криму. Валерій Возгрін, який народився в Акмесджиті (Сімферополі), виріс і сформувався як особистість в Криму – вважав за свій обов’язок розказати правду про ганебні злочини Російської Імперії та Радянського Союзу стосовно кримських татар і Криму загалом», – розповідають автори проєкту.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я