На Кінбурнській косі відбулися заняття в школі медіаосвіти

0

Село Покровка, що на Кінбурнській косі, утретє приймало поважних гостей з усієї України на авторському культурно-освітньому проекті професора Ганни Онкович. Тут відбулися заняття в школі медіаосвіти, присвячені 30-річчю Незалежності України. У читаннях узяли участь   не лише професори, науковці, письменники,  педагоги вищої школи, а й учні місцевих шкіл.  Робота тривала   протягом трьох днів. 

Сергій Міхелі, професор кафедри географії Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, доктор географічних наук, член Українського географічного товариства, автор шкільних і вузівських підручників із географії та Валентина Бойко, членкиня Українського географічного товариства та Національної спілки журналістів, авторка шкільних підручників і посібників із географії зустрілися з членами шкільного гуртка «Історичне краєзнавство».

Наступного дня, незважаючи на грозу, холодний дощ, зникнення мобільного зв’язку, інтернету, а також бездоріжжя і штормове попередження, учасники  читань зустрілися в Покровській школі, де їх радо привітала директорка навчального закладу Олена Васильєва.

Члени миколаївської письменницької організації (голова В. Марущак)  означили літературознавчі теми: викладання літератури в школі, активізація  навчального процесу, логічні акценти сучасного навчання в Україні.  Зокрема говорили про роль літератури у патріотичного вихованні молоді.

Віра Марущак розповіла про обласну письменницьку організацію та найбільш помітні авторські видання. Учасникам було запропоновано мінівиставку найновіших миколаївських книжкових видань.

Цікавим був виступ миколаївської письменниці Галини Запорожченко.  Вона захопила аудиторію читанням своїх патріотичних поем «Мазепа» та «Дума про Пилипа Орлика». Її виступ викликав чимало питань, на які письменниця охоче відповідала.

Наталія Флегонтова – кандидат педагогічних наук, доцент із Києва. Її інтерес – особливості викладання української мови у вищій школі – за професійним спрямуванням і української як іноземної, підхопила літературознавче спрямування професорських читань і з великим захопленням розповіла про любов і повагу студентів-іноземців до творчості українського пророка, світоча літератури – великого Тараса Шевченка.  Студенти з Японії, Китаю, Ірану, Арабських Еміратів на Міжнародному конкурсі читали «Заповіт» Шевченка 13 мовами світу.  Таким чином «закута в кайдани» українська мова набуває соціалізації у світі.

Цю тезу підтримала Світлана Робулець, учителька музики з Очакова, авторка програм для музичних шкіл, культуролог, яка веде розмову зі світом, що оточує, не лише словом, а й, за її словами, міжнародною мовою – мовою музики.

Учасники читань змогли і поспілкуватися одне з одним у жвавій та безпосередній бесіді. Обмінятися книжками. А школа отримала подарунки – підручники з географії від самих авторів.

Захопливим був і третій день. Кінбурнський краєзнавець Любов Твердовська, автор книжок про Кінбурн, разом зі своїми вихованцями провела екскурсію для учасників Професорських читань берегом Дніпро-Бузького лиману.

Модерувала цей захід і розповіла про його події Віра Марущак, голова Миколаївської обласної організації НСПУ.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я