На «Книжковому Арсеналі» стартувала премія «Книга року ВВС-2021»

0

На фестивалі «Книжковий арсенал» оголосили про старт книжкової премії «Книга року ВВС-2021».

Про це пише Укрінформ.

Про старт премії оголосила головна редакторка «BBC News Україна» Марта Шокало, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Книга року ВВС — це літературна премія, яка нагороджує найкращі книжки в українській літературі. У нас є три категорії: доросла художня література, дитяча книга та есеїстика… До нас видавці подають книжки, це відбувається щороку в певний період, цього року це можна зробити з 5 липня до 10 вересня. Потім ми ці книжки всією редакцією відбираємо, читаємо і разом з журі та колегами формуємо довгі списки. Потім ці довгі списки ми віддаємо журі, яке у нас складається з 5 осіб. І журі ці книжки читає, і потім в грудні ми оголошуємо фіналістів і власне переможців цього конкурсу», — сказала Шокало.

Вона зазначила, що премії вже 17 років, і переможець у кожній номінації отримає грошову премію в розмірі гривневого еквіваленту 1000 фунтів.

Варто зауважити, що фінал «Книги року ВВС-2021» відбудеться у грудні 2021 року.

Переможець у кожній номінації отримає грошову премію в розмірі гривневого еквіваленту £1,000. Видавці книг-переможців у всіх номінаціях отримають право використовувати логотип премії Книга року ВВС на наступних виданнях.

За правилами конкурсу, до нього у всіх трьох номінаціях допускаються написані державною мовою твори, а також переклади українською літературних творів, написаних іншими мовами України.

Цього року до журі премії «Книга року ВВС» увійшли:

  • Віра Агеєва, професорка Національного університету «Києво-Могилянська академія»;
  • Вадим Карп’як, телеведучий;
  • Світлана Пиркало, письменниця, радниця з питань культури ЄБРР;
  • Віталій Чепинога, блогер;
  • Марта Шокало, головна редакторка BBC News Україна.

Після оголошення про старт премії переможець премії 2020 року Сергій Лещенко (Saigon), автор книжки «Юпак», провів майстер-клас «Від поста у фейсбуці до Книги року ВВС».

Нагадаємо, що книгою року BBC — 2020 став роман Сергія Сергійовича Saigon «Юпак» (видавництво «Білка»). У номінації Дитяча книга року BBC — 2020 перемогла книга «Мед і Паштет — фантастичні вітрогони» Уляни Чуби (видавництво «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА»). А премію у номінації Книга року ВВС — Есеїстика — 2020 здобула збірка есеїв Оксани Забужко «Планета Полин» (видавництво «Комора»).

Джерело: galinfo.com.ua.

Прокоментуєте?

ЗАЛИШИТИ ВІДПОВІДЬ

Прокоментуйте!
Напишіть Ваше ім'я